Drugog marta, Metju Mekonahi dobio je Oskara za glavnu mušku ulogu u filmu “Dallas Buyers Club”. Možda je najbolji deo cele ceremonije dodele bio upravo njegov govor. Rekao je da su njemu svaki dan potrebne tri stvari – nešto na šta će da se ugleda, nešto čemu će da se raduje i neko koga će da juri.

metju mekonahi kamila alves trece dete 1341489779 181895 Metju Mekonahi: Kako imati uspešnu karijeru

Nešto na šta će se ugledati

Pomenuo je Boga kao osobu na koju se on ugleda. Bog mu je pokazao da je zahvalnost recipročna. Tako da, u šta god verovali – višu silu, karmu, zakon prilačnosti, ako imate nešto više od vas na šta ćete se ugledati, to će biti vaša sila koja će vas vući ka uspehu. Ona vam pruža snagu i utehu tokom teških dana.

Nešto čemu ćete se radovati

Mekonahi je pomenuo svoju porodicu. Govorio je kako je to nešto autentično i vredno, što treba čuvati. Porodica nam omogućava da budemo najbolja moguća verzija sebe i podseća nas šta je to za šta se treba boriti. Oni su takođe naši najverniji obožavaoci i tokom naših najboljih i tokom naših najgorih dana.

mekonahi 675x0 Metju Mekonahi: Kako imati uspešnu karijeru

Neko koga ćemo juriti

Metju je pomenuo da je on oduvek jurio samo jednu osobu – sebe, ali deset godina starijeg! Njegov uzor je uvek bio onaj čovek koji će postati za deset godina. Tako je i sada. Kako starimo, postajemo mudriji, iskusniji i učimo na svojim greškama. Nemoguće je biti savršen, zato nema savršene osobe koja treba da nam bude uzor, već treba da budemo uzor sami sebi.


Lenka Gatić

Comments