Korektor koji ćeš koristiti mora biti jako sličan tvojoj boji kože. Efekat koji želiš ne može da se postigne sa korektorom koji je inače svetliji od tvoje kože, iako njega obično koristiš da bi sakrila podočnjake. Najbolje je da ovaj make-up trik primenjuješ negde gde imaš izvor prirodne svetlosti, kako bi najbolje videla šta radiš i da li si zaista izabrala pravi korektor. Veštačko svetlo u prostoriji ume da zavara na trenutak, tako da je dnevna svetlost najbolji izvor osvetljenja kada koristiš ovaj trik. Takođe ne zaboravi da je okej i da pomešaš dva korektora različitih tonova, kako bi dobila onaj koji odgovara tvom tonu kože.

Česta greška koju svi prave kada nanose ovaj proizvod na lice je da ne blenduju dobro korektor ispod očiju. Uvek treba započeti četkicom i onda nastaviti tapkati prstom mesto ispod očiju gde si nanela proizvod. Nakon toga uzmi sunđer za šminkanje i nastavi da sa njim tapkaš prema spoljašnjem uglu oka kako bi dobro nanela ovaj beauty proizvod. Obavezno, nakon što naneseš korektor, upotrebi puder u kamenu koji ćeš naneti takođe sunđerom kako bi učvrstila svoj korektor da ne ode nigde u toku dana. Isto se posluži tehnikom tapkanja.

Kako bi ti bilo potrebno što manje šminke u tvojoj svakodnevici, moraš da počneš da neguješ kožu na pravi način, naravno, naročito kožu lica. Postoji toliko malih načina da prirodnim putem bez mnogo hemije neguješ svoju kožu, a ne oduzima mnogo vremena.

Ako ti je koža čista i zdrava, biće ti potrebno daleko manje šminke nego inače, a u slučaju da se ipak šminkaš, tvoj prirodni sjaj kože će onda svakako više dolaziti do izražaja.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/brainalaviena

Jovan

Comments