Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Naslov će vas možda podsetiti na onaj indijski film o dečaku koji je učestvovao u kvizu “Želite li da budete milioner”. Međutim, mi mislimo na stvarne ljude, koji su danas milijarderi. A krenuli su ni iz čega!

Predstavljamo vam neke od njih čiji će vas put uspeha možda inspirisati i navesti vas da nikad ne gubite nadu!

Jan Koum

jan koum1 Milijarderi iz blata

Ovaj Ukrajinac je sa svojom porodicom došao u Ameriku kada je imao 16 godina. U borbi da sastave kraj sa krajem, hranili su se pomoću markica za hranu, koje su skupljali nekoliko blokova dalje, na mestu gde je on posle nekoliko godina otvorio kancelariju kao osnivačWhatsApp“-a. Koum i njegov prijatelj su 2009. osmislili ovaj način komuniciranja među ljudima, koji je poprilično potisnuo obične tekst poruke. Svoje bogatstvo, koje je danas procenjeno na 7,7 milijardi dolara, zaradio je kada su on i partner prodali “WhatsApp” za 19 milijardi dolara “Facebook“-u.

Ralf Loren

Ralf Loren Milijarderi iz blata

Nakon mature u Njujorku, ovaj “modni mag” je upisao fakultet, ali ga nije završio zato što se priključio vojsci. Posle toga je radio kao službenik u firmi “The Brooks Brothers”, gde je počeo da razmišlja o dizajniranju kravata. Modni brend “Polo” je osnovao 1968. godine, nakon što je prethodne godine prodao kravate u vrednosti od 500 hiljada dolara. Njegovo bogatstvo danas iznosi 7,8 milijardi dolara.

Roman Abramovič

Abramovic Milijarderi iz blata

Jedan od najbogatijih Rusa, čije je bogatstvo Forbs procenio na 9,5 milijardi dolara, odrastao je kao siroče. Otac mu je umro kada je Roman imao 4 godine, a majka kada je postao punoletan. Koledž je završavao na Ruskom industrijskom institutu i tada je počeo da prodaje naftne derivate u Zapadnom Sibiru.

Džek Ma

dzek ma Milijarderi iz blata

Zvanično najbogatiji Kinez, čije bogatstvo iznosi 20,2 milijarde dolara, Džek Ma je odrastao u siromaštvu, ali je uspeo da diplomira i postane nastavnik engleskog. 1995. godine je prvi put posetio Ameriku i prvi put video Internet. Četiri godine kasnije osnovao je portal za elektronsku trgovinu “Alibaba“, koji danas ima duplo veći promet nego Amazon.

Ingvar Kamprad

ingvar1 Milijarderi iz blata

Ovaj vremešni osnivač kompanije “Ikea” sa samo 7 godina je počeo da zarađuje prodajući šibice svojim komšijama. Malo kasnije je svoj asortiman proširio na olovke i čestitke, a već sa 17 je osnovao danas jednu od najpoznatijih firmi za proizvodnju nameštaja i stvari za kuću. Od tada je njegovo bogatstvo raslo,a danas je dostiglo cifru od 3,9 milijardi.

Opra Vinfri

Opra Vinfri1 Milijarderi iz blata

Najpoznatija “crna” voditeljka na svetu je odrasla u Misisipiju u siromašnoj porodici. To je ipak nije sprečilo da diplomira i da sa 19 godina postane prvi tv voditelj tamne boje kože u Americi. U Čikago se preselila 1983. godine i počela da vodi “AM Talk Show“, koji je kasnije prerastao u “The Oprah Winfrey Show“. Ova voditeljka je do danas zaradila 3 milijarde dolara.

Olivera Denčić

 

Editors choice