Postoji #MilionRazloga da nam se pridružite i ovog oktobra u  tradicionalnoj šetnji podrške u borbi protiv raka dojke, 18. oktobra sa početkom u 13 časova. Okupljanje je u Knez Mihailovoj ulici kod Delijske česme (česma kod Filozofa), u Beogradu.

MilionRazloga šetnja 2013 visual Milion razloga: Pridružite se šetnji podrške u borbi protiv raka dojke

Rak dojke je i dalje vodeći uzročnik smrti kod žena uprkos činjenici da se može izlečiti ukoliko se otkrije na vreme. U Srbiji godišnje od raka dojke oboli približno 4000,  dok oko 1600 žena umre od ove opake bolesti. Otkriven na vreme, rak dojke je izlečiv u više od 90% slučajeva.  Pridružite se šetnji i pomozite nam da promenimo statistiku!

Tradicionalna roze šetnja podrške u borbi protiv raka dojke i ove godine kreće u okviru kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ koju već drugu godinu organizuju kompanija Avon, Fond B92 i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Grada Beograda.

MilionRazloga šetnja 2013 21 Milion razloga: Pridružite se šetnji podrške u borbi protiv raka dojke

Roze šetnja 18. oktobra u Beogradu, uz podršku brojnih stručnjaka, javnih ličnosti i pre svega pobednica ove teške bolesti, poslaće snažnu poruku podrške i poziv svim ženama u Srbiji da redovnim kontrolama mogu preventivno da deluju na ovu opasnu bolest.

Šetnju će otvoriti simbolična polumaratonska staza dužine 21 metar i 95 centimetara kojom će zahvaljujući saradnji sa portalom trčanje.rs potrčati hrabri muškarci u roze štiklama da pošalju jedinstvenu poruku koliko je podrška svih nas ključna u borbi protiv raka dojke.

MilionRazloga šetnja 2013 1 Milion razloga: Pridružite se šetnji podrške u borbi protiv raka dojke

Istog dana u Knez Mihailovoj u periodu od 11 do 16 časova, biće postavljeno stručno savetovalište u saradnji sa Institutom za Onkologiju i Radiologiju Srbije i Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ kako bi sve naše sugrađanke dobile informacije o samopregledu i načinima prevencije raka dojke, dok će se na humanitarnom bazaru na otvorenom predstaviti brojne organizacije i udruženja u okviru NALOR-a.

Cilj kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ jeste da podigne svest o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv raka dojke, kao i da podrži preventivne i programe psihosocijalne pomoći ženama i njihovim porodicama koje sprovode udruženja Nacionalne asocijacije obolelih od raka (NALOR) u Srbiji. Sredstvima prikupljenim u okviru kampanje podržaće se pokretanje programa psihosocijalne podrške ženama i njihovim porodicama koje se suočavaju sa dijagnozom raka dojke.

MilionRazloga šetnja poziv Milion razloga: Pridružite se šetnji podrške u borbi protiv raka dojke
Comments