Danas je veoma lako zaneti se i kupiti previše proizvoda za negu kože koje na kraju koristimo samo da se ne bi bacili, čak i ukoliko nismo sigurni da li prijaju našem tipu kože. Popularizacijom azijskih skincare rutina od 7 ili čak 12 proizvoda, žene širom sveta su počele da sve više proizvoda inkorporiraju u svoje rutine, iako to nije uvek najbolja opcija. Umerenost je ključ uspeha, kako u drugim stvarima u životu, tako i u našim rutinama, stoga je potrebno pristupiti minimalistički svim proizvodima koje koristimo. Ovo su jednostavne beauty rutine za sve tipove kože, koje su jednako efektne kao i rutine sa više od 10 proizvoda i koraka.

Suva koža

Ukoliko imate veoma suvu kožu, glavni sastojak vaše rutine moraju biti proizvodi koji je dubinski hidriraju, ali su vam istovremeno potrebni sastojci koji će nežno ukloniti sloj mrtvih ćelija sa nje. Izbacite proizvode sa veoma isušujućim sastojcima kao što su alkohol, etanol i izopropil alkohol, a u negu uključite retinol i cetil alkohol. Potrebna vam je nežna čistilica za lice, a za vas su najbolji izbor pene za čišćenje lica koje će ga očistiti, ali neće upiti sva ulja sa kože. U svoju negu dodajte i mlečnu kiselinu koja će vam pomoći u borbi protiv suve kože i obnoviti spoljašnju barijeru kože. Potrebna vam je i hidratantna krema sa sličnim svojstvima, a poželjno je da sadrži ulje jojobe, šargarepe ili suncokreta koji će pospešiti obnovu kože.

Koža sklona aknama

Za kožu sklonu aknama preporučuje se umivalica za lice u vidu gela, koja sadrži salicililnu kiselinu koja će pročistiti vaše pore ali neće iziritirati kožu. Ključan proizvod jeste i često zapostavljeni toner, koji će umiriti vaše pore i hidrirati kožu. Uložite novac i u dobru hidratantnu kremu kako ne bi došlo do dehidriranja kože što će dovesti do još veće pojave akni. Takođe je bitno da posedujete i tretman namenjen isključivo bubuljicama i aknama, koji ćete pažljivo svakog dana nanositi na upaljene delove lica.

Comments