Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

2/3

Ipak, u poslednje vreme poznate ličnosti i njihovi šminkeri nam donose dosta dobru količinu plavetnila na očima. Ovaj put je to drugačija tehnika i nijanse, tamnije, modernije varijante u raznim oblicima i finišima. Posle apsolutnog no-makeup makeup trenda, imamo električno plavu! vau! To jeste skok. Ovo je najdalje što se u poslednje vreme otišlo od minimalizma, i to je dosta osvežavajuća vest. Sva je prilika da se moda pomera od minimalizma pomalo, razmdrava, i da se jarke dinamične boje vraćaju na velika vrata.

Trend je toliko primetan i velikih razmera da je čak i Kim Kardashian čija se regularna paleta tonova svodi na nude nijanse, isprobala kobaltno plavu senku. Ah da a i povod za to je bio prilično specifičan- večera povodom proslave njenog beauty brenda KKW i saradnje sa dugogodišnjim šminkerom i priajteljem Mariom Dedivanovićem, KKW X MARIO, koja je imala specijalan zahtev za sve zvanice: dress code- plava senka! Senka i njen celokupan look su izazvali dosta pomešanih osećanja kod fanova, i i sama Kim je imala razumevanja za to i podelila svoje mišljenje o tome na Twitteru: “Ja bih se prva bunila protiv boje, ali nekom prilikom dok sam bila na telefonu i nisam obraćala pažnju šta on radi, stavio mi je plavu senku, odlepila sam i odmah se pogledala u ogledalo ali već pri prvom pogledu sam se i oduševila! Upravo ova boja me i podseća na to koliko mu zapravo verujem!” Dakle, ako je kraljica nude nijansi mogla možemo i mi!

Ipak, koliko je ovaj trend nosiv u stvarnom životu? Zapravo jeste! I to veoma samo ako “poštuješ” nekoliko nepisanih, dobro sada pisanih, pravila.

Pravilo br. 1

Ako si već rešila da nosiš bombastičnu nijansu onda je prosto i jednostavno nosi. Nema mesta za stidljivost, nego idemo do kraja. Vidljivo, privlačno, električno! Recimo kao što to Janelle Monáe neretko radi. Ova nijansa je smela i direktna i ne može se naneti malo ili kao neprimetno. Ili je nanosiš ili ne. Simple as that!

Editors choice