Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

2/3

Ipak, u poslednje vreme poznate ličnosti i njihovi šminkeri nam donose dosta dobru količinu plavetnila na očima. Ovaj put je to drugačija tehnika i nijanse, tamnije, modernije varijante u raznim oblicima i finišima. Posle apsolutnog no-makeup makeup trenda, imamo električno plavu! vau! To jeste skok. Ovo je najdalje što se u poslednje vreme otišlo od minimalizma, i to je dosta osvežavajuća vest. Sva je prilika da se moda pomera od minimalizma pomalo, razmdrava, i da se jarke dinamične boje vraćaju na velika vrata.

Trend je toliko primetan i velikih razmera da je čak i Kim Kardashian čija se regularna paleta tonova svodi na nude nijanse, isprobala kobaltno plavu senku. Ah da a i povod za to je bio prilično specifičan- večera povodom proslave njenog beauty brenda KKW i saradnje sa dugogodišnjim šminkerom i priajteljem Mariom Dedivanovićem, KKW X MARIO, koja je imala specijalan zahtev za sve zvanice: dress code- plava senka! Senka i njen celokupan look su izazvali dosta pomešanih osećanja kod fanova, i i sama Kim je imala razumevanja za to i podelila svoje mišljenje o tome na Twitteru: “Ja bih se prva bunila protiv boje, ali nekom prilikom dok sam bila na telefonu i nisam obraćala pažnju šta on radi, stavio mi je plavu senku, odlepila sam i odmah se pogledala u ogledalo ali već pri prvom pogledu sam se i oduševila! Upravo ova boja me i podseća na to koliko mu zapravo verujem!” Dakle, ako je kraljica nude nijansi mogla možemo i mi!

Ipak, koliko je ovaj trend nosiv u stvarnom životu? Zapravo jeste! I to veoma samo ako “poštuješ” nekoliko nepisanih, dobro sada pisanih, pravila.

Pravilo br. 1

Ako si već rešila da nosiš bombastičnu nijansu onda je prosto i jednostavno nosi. Nema mesta za stidljivost, nego idemo do kraja. Vidljivo, privlačno, električno! Recimo kao što to Janelle Monáe neretko radi. Ova nijansa je smela i direktna i ne može se naneti malo ili kao neprimetno. Ili je nanosiš ili ne. Simple as that!

Editors choice