Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Pravilo br 2.

Znamo dobro da su neke nijanse veoma specifične i da recimo to koliko će na primer crveni karmin dobro da nam stoji u velikoj meri zavisi od nijanse i podtonove koji odgovaraju različitim bojama i nijansama kože međutim makeup eksperti kažu da sa plavom senkom nije tako! Niti zapravo i sa jednom jarkom. One nemaju niakkve veze sa tim i ne treba da gađaju tvoj podton za idealan look. Sve prolazi. Dokle god ih nosiš tako da budeš primećena.

Pravilo br. 3

Ukoliko se ipak pomalo plašiš da naneseš plavu senku slobodnim stilom i izađeš na ulicu, počni od malih koraka. Recimo od plave maskare, ili krejona. To bi trebalo da dovoljno otvori tvoj izgleda, i ujedno pomogne da se privikneš na ovu nijansu. Malo po malo.

Pravilo br. 4

Zaobiđi savršenost. Poenta ovog looka je da ne izgleda previše uredno, upeglano, i savršeno, ma koja da je nijansa plave u pitanju. Ako napraviš baš idealne uglove i sve pod konac ravnomerno, postoji opravdana bojazan da ćeš izgledati kao podsetnik na 80-te. Neka izgleda realno i opušteno, nikako kao scenska šminka.

Pravilo br. 5

Ovo je intenzivan look i zato ne preteruj sa ostalim elementima u njemu. Idelan izbor su nude usta, ili bilo koja svetlija nijansa jer su oči dovoljne same za sebe. Ne treba ti još težak puder ili nedajbože narandžasti karmin. Ukoliko ipak želiš da budeš hrabra do kraja, onda eksperimentiši sa ljubičastim nijansama karmina. Ludo je, ali pripada istoj strani spektra i sigurno će veoma kompaktno da izgleda.

Izvor fotogafija: www.instagram.com

Naslovna: @makeupbymario

Cosmic Rider

Editors choice