Na ovogodišnjem “Belgrade Calling” festivalu, 27. juna u velikom parku Gornjeg grada na Kalemegdanu, nastupiće jedan od najpopularnijih rok bendova današnjice, Green Day. Kako najavljuju organizatori, biće to njihov jedini i premijerni nastup na području Balkana, u okviru aktuelne turneje kojom će promovisati svoj trostruki album “¡Uno!, ¡Dos!, ¡Trés!”. Nedavno je procurela vest da će u okviru koncertnog spektakla “Calling” nastupiti i legendarni Aerosmith, međutim ova informacija još uvek nije zvanično potvrđena.

Popularna r’n’b pevačica Bijonse (Beyoncé) priznala je da je na inauguraciji američkog predsednika Baraka Obame (Barac Obama) pevala na plejbek. Naime, pred svaki veliki nastup obavezno vežba sa svojim orkestrom. Kako tada nije imala vremena za vežbu i odgovarajuću probu zvuka, a pošto je veliki perfekcionista, nije želela da preuzme taj rizik i peva uživo. Sve “neverne Tome” koje su nakon ovog događaja dovele u pitanje njene pevačke sposobnosti, Queen B ih je opravdano razuverila otpevavši akapela verziju himne SAD na konferenciji za novinare uoči Super Bowl-a.

Nekadašnja članica grupe Destiny’s Child nastupiće na poluvremenu Super Bowl utakmice između San Francisko 49-ki (San Francisco 49ers)  i Baltimor Rejvensa (Baltimore Ravens), u nedelju 3. januara, a kako je šaljivo navela, ovoga puta sigurno će pevati uživo. Pogledajte najzanimljiviji deo sa ove konferencije za novinare.

Blast from the past:

slika 1 aaliyah Mjooz: Green Day, Beyoncé i Aaliyah

Nezaboravljena Alija

Sećate li se predivne, talentovane r’n’b pevačice Alije (Aaliyah) koja je nažalost prerano izgubila život? Njeni popularni hitovi još uvek se dobro pamte i preslušavaju. Ove subote podsetićemo vas na jednu od njenih najpopularnijh pesama pod naslovom “Try Again” koja se pojavila 2000. godine. Nominovana je u kategoriji “Grammy Award for Best Female R&B Vocal Performance” na 43. dodeli Gremi nagrada, a pored toga zauzimala je visoka mesta raznih svetskih top-lista.


Kristina Bijelić studira na Fakultetu za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments