Dizajner Fernando Bernardou, tvorac brenda Nardou Couture, je Paragvajac francuskog porekla, što se prepoznaje u njegovim kreacijama, koje su miks evropskog šika i latino zavodljivosti.

Talenat je otkrio još u detinjstvu, kada je napravio svoje prve skice. Tada je to bio samo hobi, koji je kasnije, kada je završio Akademiju za dizajn tekstila i odeće u Asunsionu, postao njegova profesija. Karijeru je nastavio u Nemačkoj i Švajcarskoj, gde je 2014. godine, sa svoja dva partnera osnovao brend Nardou Couture. Sve je to rezultiralo kolekcijama koje sadrže modele izuzetnog kvaliteta i prepoznatljivog dizajna.

 Mladi dizajner Fernando Bernardou: Verujem da je moje poreklo povezano sa mojom kreativnošću
WANNABE MAGAZINE: Koliko je bio dug Vaš put od otkrivanja svog talenta i interesovanja do gledanja sopstvenih modela na revijama visoke mode? 

FERNANDO BERNARDOU: Putovanje je dugo trajalo, u 9. godini  sam znao da je dizajn moja strast, u 19. sam se odlučio za studije dizajna i nakon više od 10 godina pauze u modi, odlučio sam se da se bavim dizajniranjem i da to bude moj poziv, kada sam napravio svoju prvu kolekciju 2014. godine. 

WANNABE MAGAZINE: Kolika je konkurencija u svetu mode?

FERNANDO BERNARDOU: Svet mode je vrlo neprijateljski raspoložen, konkurencija je velika i mislim da će je u budućnosti biti više, važno je pronaći svoj put i ostati na njemu.

Mladi dizajner Fernando Bernardou   Verujem da je moje poreklo povezano sa mojom kreativnošću  Mladi dizajner Fernando Bernardou: Verujem da je moje poreklo povezano sa mojom kreativnošću

WANNABE MAGAZINE: Mislite li da ste imali sreće? Da li ste imali mentora i ko Vas je najviše podržavao?

FERNANDO BERNARDOU: Uspeo sam svojim radom da zauzmem mesto u svetu visoke mode, talenat je uvek bio moja vizitkarta, koja mi je otvorila mnoga vrata. Dvoje ljudi mi je pomoglo na početku kada sam osnovao brend, ali ja sam taj ko se izborio svojim trudom! Motiviše me želja za uspehom, sreća predstavlja, po mom mišljenju, mogućnosti koje sami kreirate! 

WANNABE MAGAZINE: Kada ste imali prvu priliku da pokažete svoje kreacije?

FERNANDO BERNARDOU: 2015. godine ukazala se prilika da prikažem modele u okviru jedne modne manifestacije, pod nazivom Fashion hotel, u Cirihu u Švajcarskoj.

Mladi dizajner Fernando Bernardou   Verujem da je moje poreklo povezano sa mojom kreativnošću  1 Mladi dizajner Fernando Bernardou: Verujem da je moje poreklo povezano sa mojom kreativnošću
WANNABE MAGAZINE: Kako je nastao modni brend Nardou?

FERNANDO BERNARDOU: Brend je osnovan 2014. godine u Švajcarskoj, kada sam napravio i prvu kolekciju visoke mode.

WANNABE MAGAZINE: Koliki uticaj na vaš rad imaju vaše poreklo i iskustvo sa različitim kulturama? Da li je inspiracija za mešavinu stilova vidljiva u vašim kreacijama?

FERNANDO BERNARDOU: Verujem da je moje poreklo povezano sa mojom kreativnošću, s obzirom na to da sam Paragvajac francuskog porekla, uvek tražim dozu elegancije koja je ujedno i zavodljiva, često se oslanjam na kulturu i tradiciju, uvek pokušavam da žene izgledaju glamurozno i sofisticirano. 

Comments