Rasprave na temu takozvane druge šanse u ljubavi, u prijateljstvu, ali i druge šanse u karijeri, međusobno se veoma razlikuju zbog kriterijuma koje je potrebno zadovoljiti, ali ono što je zajedničko po svim navedenim pitanjima je činjenica da druga šansa počinje od onog momenta kada sami sebi dozvolimo da je iskoristimo. Oni kojima je to pošlo za rukom, ne znači da su talentovaniji, pametniji ili naočitiji od onih kojima to nije, već samo znači da su, najpre, umeli da prepoznaju šansu koja im se ukazala “pred nosem”. Dakle, kako biste bolje razumeli o čemu govorim, ovim povodom vam donosim priču o nekoliko fenomenalnih žena, koje su napravile potpuni zaokret u svojim karijerama i životima, i time uspešno iskoristile “drugu šansu”, a koje su vam svima, zasigurno, poznate.

JESSICA ALBA

Svoje prve korake na televizijskom platnu je načinila sa svega 13 godina, kada je pred širom publikom debitovala u formatu TV serije. Inače, Alba je od malih nogu žarko želela da se bavi glumom. U tom poslu su njen dugogodišnji rad, upornost, ali i faktor sreće rezultirali velikim uspehom i lansirali je među glumačke, svetski poznate zvezde, kroz još jedno u nizu serijsko ostvarenje “Crni anđeo” u režiji fenomenalnog režisera, Jamesa Camerona. Ubrzo nakon toga, 2007. godine, od strane FHM časopisa, glumica je proglašena i za najseksepilniju ženu sveta.

Ipak, slavna glumica odlučuje da svoju karijeru trasira u drugom pravcu i 2012. godine se hrabro upušta u vode preduzetništva. Tu promenu duguje padu popularnosti i sve ređem angažmanu kao glumice u svetu filma i TV serija, usled čega je bila u mogućnosti da prepozna svoju drugu šansu za početak nove, blistave karijere. Naime, ona se odvažila da kao suvlasnik osnuje preduzeće pod nazivom The Honest Company i kao takva postane ozbiljan konkurent na tržištu beauty proizvoda ali i preparata za kućnu upotrebu organske osnove. A, kako se vremenom ostvarila i u ulozi majke, u okviru Honest kompanije pokrenula je sektor sa proizvodima namenjenim najmlađoj populaciji, za negu i higijenu. Pored toga, nije zapostavila ni svoj “izlaz” pred kamere, pa je shodno tome, postala jutjuberka i na svom youtube kanalu @honest_beauty aktivno daje praktične savete po pitanju korišćenja Honest proizvoda. Danas, tačnije od 2015. godine, vrednost njene kompanije se procenjuje na više od hiljadu miliona dolara.

KIM KARDASHIAN

Ona je danas jedna od najuticajnijih žena u svetu i njeno ime se svakodnevno pojavljuje i puni naslove. Njen profil na društvenoj mreži Instagram je jedan od onih koji imaju najveći broj pratilaca ikada, a njeno bogatstvo se, po Forbs saopštenjima, procenjuje na vrtoglavih 370 miliona dolara. Ipak, sredinom 2000-ih godina, život ovog člana Kardashian klana je izgledao potpuno drugačije. Naime, ona je u tom periodu radila kao pomoćnica Paris Hilton i bila zadužena za održavanje garderobera, primanje poruka i psa slavne starlete.

Međutim, nakon uspeha rijaliti programa Keeping Up with the Kardashians, pomoćnica poznate starlete Paris Hilton je nadmašila svoju šeficu, usled nezaustavljivog množenja njenih pratilaca. Trenutno, pored vlasništva nad kompanijom za proizvodnju proizvoda za šminkanje, pokazala je interesovanje za pitanja pravne prirode, sledeći tako primer svog oca, pravnika.

Comments