Ali to vam možda neće ići lako. Možda su za vas stvari komplikovanije, možda morate više toga da prevazilazite, svakog dana. Možda je vaša borba teža, a napor koji ulažete da je vodite vas možda iscrpljuje više nego druge, koji ne vode tako kompleksne unutrašnje borbe. 

Možda je za vas upustvo o malim koracima, ono pravo. A možda je ono što je za nekog drugog mali korak, za vas ogromna stvar. 

Ponekad je prava pobeda ustati iz kreveta i započeti dan. Naprosto obaviti sve jutarnje rituale, popiti kafu, istuširati se, obući, našminkati. Možda vam je taj napor dovoljan za ceo dan. Sutra ćete možda uspeti da odete i u prodavnicu i da skuvate neki dobar obrok. Možda ćete ove nedelje otići i u teretanu, ili u dugu šetnju. 

Budite ponosni na te uspehe. Nemojte ih upoređivati sa onim što drugi rade svakodnevno i lako im ide. Ne merite sebe opšteprihvaćenim merilima. Merite svoje danas u odnosu na svoje juče. Svakog dana napravite neki mali korak i cenite svoje postignuće. To je vaš put, vaša borba, vaš napredak i vaš život. Niko nema istu životnu priču i svako ima svoje izazove. Bavite se svojima na svoj način i stvorite sopstvene kriterijume za uspehe i postignuća. 

Vaš posao je da napravite korak duži za jedan milimetar nego prethodnog dana. Ne utrkujete se ni sa kim, zato zastanite posle svakog (za milimetar dužeg) koraka i odajte sebi priznanje, osetite ponos i zahvalnost. Vaši mali koraci su najpouzdaniji način da stignete tamo kuda ste se uputili. 

Naslovna fotografija: instagram.com/icewasonline

Brankica Milošević 

Comments