Marketinške agencije koje se bave kreiranjem reklama, zapošljavaju neke od najkreativnijih umova našeg doba. Nažalost, oni najveći deo svog vremena provode kreirajući reklame mrskog nam sadržaja, kao što su one u kojima ekstatično sretni i nasmejani ljudi ukazuju na fenomenalnu učinkovitost šampona, paste za zube ili osvežavajućeg pića. Nikako ne smemo izostaviti i one posebno irtantne reklame za higijenske uloške, koji korisnicu istih čine apsurdno sretnom, a njen život instant lepšim!

U potpunosti smo bombardovani propagandnim materijalom ovog sadržaja, koji ne samo da nije interesantan, već je štaviše izuzetno dosadan i uglavnom besmislen. Međutim, ono što je najgore, jeste činjenica da nam se marketingom ne skreće pažnja na neke mnogo važnije stvari, već nam se zapravo učestalim reklamama zabavnog sadržaja pažnja potpuno preusmerava sa onih važnijih stvari koje su od velikog značaja, a javljaju se svakodnevno. Kako u svetu, tako i u našoj neposrednoj okolini.

Ipak, neki od velikih kreativnih umova marketinškog sveta, svoju domišljatost iskoristili su u vidu propagandnog materijala koji nas zaista tera na razmišalje. S obzirom na to da su male šanse da neke od ovih reklama ugledate u reklamnom bloku, mi vam ih predstavljamo na ovaj način.

Ne, lajkovanjem fotografije uzemirujućeg sadržaja nećete postati humaniji. Postanite volonter i promenite nekome život na bolje.

liking1 Moćni svet marketinga: Šokantne reklame koje će vas naterati na razmišljanje

U Americi je zabranjena prodaja kinder jajeta zbog bezbednosti deteta, ali nije zabranjena prodaja oružja.

kinder1 Moćni svet marketinga: Šokantne reklame koje će vas naterati na razmišljanje