Jednostavne haljine i tunike su dobile novi, blago futuristički oblik u kolekciji dizajneke Nikol Miler (Nicole Miller), za sezonu jesen/zima 2011/2012. godine. Siva i crna dominiraju kolekcijom, ali je njihova monotonija razbijena kraljevskom i svetloplavom, kao i krv crvenom – bojama koje su okupirale modne piste ove sezone.

Kolekcija se sastoji pretežno od mini haljina, a slede ih pantalone do članaka, uklopljene sa jednostavnim, kožnim čizmicama, visoke potpetice. Najfiniji materijali čine ove odevne komade raskošnim, iako je Nikol Miler večiti pobornik minimalizma. Asimetrične haljine su upotpunjene kratkim rukavicama i pismo tašnama, a frizura i šminka prate kolekciju neobaveznošću, vodeći se parolom: manje je više.

319 Moda i geometrija: Nicole Miller   jesen/zima 2011/12.

Crne pantalone su najpraktičniji deo zimske garderobe

521 Moda i geometrija: Nicole Miller   jesen/zima 2011/12.

Naglašena ramena i oštre linije dekoltea

617 Moda i geometrija: Nicole Miller   jesen/zima 2011/12.

Nijanse plave i sive dominiraju kolekcijom

220 Moda i geometrija: Nicole Miller   jesen/zima 2011/12.

Elegantna kombinacija crvene, sive i metalik

418 Moda i geometrija: Nicole Miller   jesen/zima 2011/12.

Krojevi ocrtavaju figuru, čineći kolekciju ženstvenom

135 Moda i geometrija: Nicole Miller   jesen/zima 2011/12.

Asimetrija na mini večernjim haljinama


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments