Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Bila je odbegla princeza u “Prazniku u Rimu” (Roman Holiday), luckasta Holi Golajtli (Holly Golightly) u “Doručku kod Tifanija” (Breakfast at Tiffany’s) i ružno pače koje se pretvorilo u labuda u “Sabrini” (Sabrina). Filmske uloge koje su je proslavile prelepa Odri Hepbern (Audrey Hepburn) odigrala je pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Zahvaljujući nežnoj, klasičnoj lepoti, damskom držanju, ali i sjajnim filmskim kostimima koje je nosila, a koje su dizajnirali najpoznatiji modni kreatori tog vremena, Odri i danas važi za jednu od najvećih ikona stila 20. veka.

Nakon osvojenih mnogobrojnih prestižnih filmskih nagrada, sa nepunih 40 godina, Odri Hepbern prestaje da snima filmove. Do kraja karijere snimila ih je svega još nekoliko, a ozbiljno se posvetila humanitarnom radu.

U aprilu 1971. godine Odri se pojavljuje na naslovnici britanskog izdanja časopisa “Vogue”. Fotografije su nastale u Rimu, a delo su čuvenog fotografa Henrija Klarka (Henry Clarke). Odevena u nežnu haljinu sa printom i sa šeširom iz iste kolekcije (Valentino, proleće/leto 1971), Odri je oličenje lepote i ženstvenosti i u svojoj 42. godini života.

slika 136 Moda na naslovnici: Audrey Hepburn na zalasku karijere

“Vogue UK”, april 1971. godine - prelepa i u 42. godini

Izvor fotografije: flickr.com


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Editors choice