Kejt Mos (Kate Moss) više od 20 godina suvereno vlada modnim svetom. Nebrojene naslovne strane prestižnih časopisa i revije poznatih modnih brendova svedoče tome u prilog. I mada, tu i tamo, poneki skandal iz privatnog života ili neki novi it model priprete da joj pomute slavu, Kejt odoleva izazovima i iz svake teške situacije izlazi još jača.

Tim britanskog izdanja časopisa “Vogue” najverovatnije je bio inspirisan upravo statusom koji Kejt od ranih devedesetih godina prošlog veka uživa na modnoj sceni, te ju je 2001. godine fotografisao za naslovnu stranu decembarskog “A Royal Salute” izdanja. Izdanje je bilo posvećeno zlatnom jubileju britanske kraljice Elizabete Druge (Elizabeth II), a prelepa Kejt je fotografisana sa svim obeležjima kraljevske vlasti – krunom i skiptarom. Najpoznatija predstavnica “heroin šika” pozira fotografu Niku Najtu (Nick Knight) odevena u predivnu crvenu haljinu Giorgio Armani.

Iako je Kejt na ovoj naslovnici, koja se našla u užem izboru za naslovnicu veka – po izboru britanskog Udruženja profesionalnih izdavača, osvanula pre više od 11 godina, čini nam se da se stvari na modnom prestolu sveta još neko vreme zasigurno neće menjati.

slika 114 Moda na naslovnici: Kraljevski pozdrav za Kate Moss

“Vogue UK”, decembar 2001. godine: Kejt Mos u “A Royal Salut” modnoj priči

Izvor fotografija: vogue.co.uk


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Comments