Lice prelepe glumice Nikol Kidman (Nicole Kidman) krasilo je preko stotinu naslovnica poznatih svetskih časopisa. Samo na naslovnici prestižnog “Vogue”-a našla se čak sedam puta! Svaki put savršeno stilizovana pred objektivom nekog vrhunskog fotografa. Mi vam ovaj put predstavljamo četvrtu po redu, onu koja se našla na majskom izdanju američkog (a zatim i na junskom izdanju australijskog) “Vogue”-a 2004. godine.

Početkom prošle decenije karijera Nikol Kidman bila je na vrhuncu. Glumila je duboke, karakterne likove, a za ulogu Virdžinije Vulf (Virginia Woolf) 2003. godine dobila je i Oskara. Upravo je iz tog razloga tim “Vogue”-a, na čelu sa fotografom Irvingom Penom (Irving Penn), uradio set fotografija sa temom “Costume Drama”, a sa Nikol kao glavnom zvezdom. Na naslovnici, ali i u editorijalu koji se našao u ovom izdanju časopisa, glumica je predstavljena kao Sara Bernar (Sarah Bernhardt), Isidora Dankan (Isadora Duncan), Rita Hejvort (Rita Hayworth) i Satin (Satine) iz “Mulan Ruža” (Moulin Rouge). Nikol na fotografiji, koja je izabrana da se nađe na naslovnoj strani, zavodljivo pozira i oduzima dah u haljini Christian Lacroix Haute Couture. Dijamantski nakit: minđuše Lorraine Schwartz, ogrlica Munnu i vintage broš iz 19. veka Fred Leighton upotpunjuju ovaj glamurozni look.

Visoka moda, dijamanti i filmska zvezda – savršen spoj, zar ne?

slika 132 Moda na naslovnici: Zavodljiva Nicole

“Vogue”, maj 2004. godine: Nikol u divnoj haljini Christian Lacroix Haute Couture

Izvor fotografija: vogue.com

Prethodne tekstove iz serijala “Moda na naslovnici” možete pogledati ovde.


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom blogu Tulips and Lipsticks.

Comments