WANNABE DIGITAL AWARDS: Biramo najbolje influensere u čak 17 kategorija!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Jocky Club Innovation Tower je delo “Zaha Hadid Arhitects” grupe. Ova zgrada je dom politehničkog univerziteta u Hong Kong., škole dizajna i Jockey Club Design instituta za društvene inovacije. Ima 15 spratova i prostire se na 15,000 kvadratnih metara.

Može da primi 1,800 studenata i osoblja, a sadrži i prostorije za obuku studenata dizajna i inovacija, koje čine: dizajn studio, laboratorije i radionice, izložbene sale, kao i višenamenske učionice, sale za predavanja, amfiteatre i prostorije za relaksaciju.

Jockey Club Zaha Hadid 08 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu Jockey Club Zaha Hadid 15 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Kampus Politehničkog univerziteta u Hong Kongu, pravio je ovu urbanu građevinu u poslednjih 50 godina. Na ovom imanju nalaze se i druge zanimljive zgrade, takođe futurističkog izgleda, ali se ova svakako izdvaja. Ona oslikava različitosti i mogućnosti koje institut ima, ali i to čemu teži u budućnosti.

Nalazi se na uskom prostoru na severnom delu kampusa, odmah pored terena za fudbal i predstavlja svojevrsno srce kampusa.

Jockey Club Zaha Hadid 01 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu Jockey Club Zaha Hadid 04 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Takođe, ovim se podstiče i da mnogobrojni fakulteti i škole koji se nalaze u sklopu univerziteta, razviju saradnju sa zajednicom, vladom, industrijom i svim drugim organizacijama.

Zgrada naročito lepo izgleda noću, kada je osvetljena, a fudbalski teren pored nje stvara iluziju jedne celine između otvorenog i zatvorenog prostora.

Jockey Club Zaha Hadid 09 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Enterijer u samoj zgradi je veoma lepo uređen. Svuda se nalaze kružni hodnici koji olakšavaju interakciju među studentima, a zahvaljujući brojnim prozorima, prostor je veoma lepo osvetljen.

Jockey Club Zaha Hadid 14 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Svakako jedna neobična građevina koja će, ukoliko ništa drugo, privući pažnju turista i posetilaca Hong Konga.

Lenka Gatić

Editors choice