Ako listate modne časopise i pratite kampanje teško da vam je promakla osebujna pojava Alis Delal (Alice Dellal). Ova visoka plavuša zagolicat će vam maštu izgledom i snažnom karizmom kojom privlači sve oko sebe, pa čak i Karla Lagerfelda (Carl Lagerfeld) koji ju je angažirao u posljednjoj kampanji za Chanelovu kolekciju torbi.

Alice Chanel Modna buntovnica: Alice Dellal

Alis je savršeno utjelovila Lagerfeldovu viziju

Alis potječe iz bogate britanske obitelji, a moglo bi se reći da pripada zlatnoj britanskoj mladeži koja od rođenja živi pod povećalom javnosti. Ništa manje zanimljivi nisu ni ostali članovi obitelji Delal. Brat Aleks (Alex Dellal) vodi galeriju u istočnom Londonu, a sestra Šarlot (Charlotte Dellal) dizajnira cipele koje rado nose Sijena Miler (Sienna Miller) i Kejt Mos (Kate Moss). Nije ni čudo da se onda i sama Alis našla u modnim vodama, a dokaz da u njima pliva uspješno su razne kampanje koje ima iza sebe. Prije četiri godine bila je zaštitno lice za Mango i Agent Provocateur. Može se pohvaliti i statusom muze Maria Testina (Mario Testino), jednog od najpoznatijih svjetskih fotografa.

Alice1 Modna buntovnica: Alice Dellal

Lice koje Mario Testino rado fotografira

Njen modni stil prava je poslastica za ljubitelje mode, osobito one koji su fanovi malo grubljeg, punk/rock, izričaja. Prvo što ćete na njoj primijetiti je frizura koja joj je svojevrstan zaštitni znak – polovica glave joj je obrijana, a s druge polovice se spuštaju dugi plavi uvojci. To je osobito zanimljivo s obzirom na to da je ona model koji bi svoj izgled trebao prilagođavati potrebama i vizijama raznih dizajnera. Ona se ne obazire na to i smatra da mogu “uzeti ili ostaviti”, a što je najbolje to joj nimalo ne utječe na karijeru u negativnom smislu.

alice2 Modna buntovnica: Alice Dellal

Jedno od njenih uobičajenih izdanja

Kad je riječ o odjevnim kombinacijama najčešće ju se može vidjeti u kožnim jaknama, Dr. Martens čizmama, poderanom džinsu i izrezanim majicama, a sve to upotpunjeno nakitom u kojem prevlađuju šiljci i zakovice. Koliko je inspirativna govori i činjenica da je jedna od kolekcija poznatog britanskog brenda Topshop nastala po uzoru na njen stil.
Moda nije jedino čime se bavi ova zločesta cura britanske scene. Kad ne snima kampanje, svira u bendu Thrush Metal koji je osnovala zajedno s prijateljicama, također modelima.

Alice3 Modna buntovnica: Alice Dellal

Nitko ne nosi buntovnički izgled bolje od nje

Kritičari često ističu kako svoju modnu karijeru može zahvaliti društvenom statusu koji uživa kao bogata nasljednica, u čemu zasigurno ima dio istine. Nije baš velik broj ljudi kojima su kumovi Mario Testino i Mik Džeger (Mick Jagger), a na listi prijatelja nalaze se Džegerova djeca, manekenka Dejzi Lav (Daisy Lowe), prezenterica Aleksa Čang (Alexa Chung), kraljevska obitelj iz Monaka i brojni drugi.

U odbranu kritika mogla bi poslužiti izjava Avril Mejr (Avril Mair), urednice magazina “Elle”, koja o Alis kaže sljedeće: “Ona ima taj Kejt Mos faktor – preniska je, nije klasična ljepotica, ali definitivno ima ono nešto.”


Dina Zupčić voli crnu boju više od bijele, pisanu riječ više od izgovorene. Grozi se zime i hladnoće, obožava ljeto i sunce. Za sreću joj je potrebna čokolada i dragi ljudi, a slobodno vrijeme najradije provodi u vremenski neograničenom ispijanju kave i vođenju bloga leeloo’s store.

Comments