Eniko Mihalik (Enikő Mihalik) je rođena 11. maja 1987. godine u Mađarskoj. Bila je ismevana dok je pohađala školu, jer su mnogi mislili da je bolesna. Bila je veoma mršava i “manekenski građena”. Manekenstvom se bavi od petnaeste godine, kada ju je modni agent primetio u tržnom centru. Učestvovala je na takmičenju “Elite Model Look” u Mađarskoj 2002. godine i pobedila je. Time su joj vrata sveta mode bila otvorena.

Slika 241 Modna diva: Enikő Mihalik

Pobednica “Elite Model Look”-a

Odmah posle toga usledili su brojni pozivi i ponude, ali se Eniko odlučila na to da ode u Tunis i da nastavi sa takmičenjima. Učestvovala je na internacionalnom takmičenju i osvojila je četvrto mesto. Izgubila je od Ane Mihajlović, srpske manekenke koja je osvojila treće mesto.

Usledile su brojne modne revije. Prva revija na kojoj je učestvovala bila je za modnu kuću Chanel 2006. godine. Prikazivala je odeću velikog broja dizajnera, ali najveći uspeh je imala 2009. godine kada je nosila odeću čak pedeset dizajnera, među kojima su bili Shiatzy Chen, Givenchy, Blumarine, Moschino, Diane von Furstenberg i Versace. Iste godine hodala je i modnom pistom noseći odevne predloge modne kuće Victoria’s Secret na reviji u Njujorku.

Eniko je bila sveže lice u svetu mode, zajedno sa modelima Anom Seleznevom (Anna Selezneva) i Ebi Keršo (Abbey Lee Kershw). Pojavila se na naslovnim stranicama velikog broja magazina, kao što su magazin “V”, japanski i italijanski magazin “Vogue”, “Harper’s Bazaar”, “Glamour”, “Numéro”, “Muse”, “i-D” i mnogi drugi…

Slika 329 Modna diva: Enikő Mihalik

Eniko se pojavljivala na naslovnim stranicama velikog broja magazina

Bila je angažovana od strane mnogih agencija. Radila je u agenciji “Elite” u Štokholmu, Kopenhagenu, Amsterdamu i u Parizu, u Hamburgu za “SPIN Model Menahement”, u Njujorku u “DNA Models”, u Milanu za “Why Not Model Management”, zatim u Barseloni za “View Management” i u “Uno Models”.

Eniko Mihalik mnogi porede sa drugom uspešnom manekenkom, Darijom Verbovi (Daria Werbowy), najčešće zbog toga što imaju vrlo sličnu boju očiju.

Traženo je lice i za reklamne kampanje, a najčešće u modnim kućama Cesare Paciotti, Gucci, Kenzo, MaxMara, Samsonite i za njujorkški Barneys. Pored toga, radila je i sa dizajnerima Retrom (Retro) i Polom Frani (Paola Frani).

Godine 2010. izabarana je lice Pirelli kalendara, a fotografisao ju je Teri Ričardson (Terry Richardson) u Brazilu. Trenutno se nalazi na četrdesetom mestu na listi Top 50 žena sveta sajta Models.

Slika 427 Modna diva: Enikő Mihalik

Eniko je jedno od omiljenih lica dizajnera i fotografa

Eniko Mihalik je vrlo druželjubiva i voli da igra društvene igre i da gleda crtane filmove. Voli da jede tradicionalnu mađarsku hranu i suši. Ima miran san samo kad se pored nje nalazi igračka medved kojeg zove Bubu. Kada ne radi, voli da provede ceo dan u tržnom cetru, u kupovini, a idealno veče provodi u njujorkškom klubu “1 Oak”. Voli lale, suncokrete i ljubičice. Voli jači zvuk, pa ne može da zamisli dan bez pesama grupa “The Prodigy”, “Chemical Brothers” i voli “Fatboy Slim”-a. Njena omiljena knjiga je “Američki psiho” Breta Istona Elisa (Bret Easton Ellis). Voli sport i rado igra odbojku.

Naglašava da su njeni omiljeni dizajneri Tom Ford i Ricardo Tisci, a od modnih dodataka najviše voli da nosi kašmir sa potpisom Alexander Wang.

Izvori fotografija: blogspot.com, lucianent.com, tumblr.com, sinaimg.cn, faystyle.com, refinery29.com, sogossip.com, bloginity.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments