Alexander McQueen je luksuzni britanski brend koji je 1992. godine osnovao modni dizajner Li Aleksandar Mekvin (Lee Alexander McQueen). Roba sa njegovim potpisom je odličnog kvaliteta i glamuroznog dizajna.

Od 2010. godine Aleksandar više nije među nama. Njegova smrt predstavlja ogroman gubitak za svet mode. Međutim, brend Alexander McQueen nije prestao da postoji. Osobe koje su nakon Aleksandrove smrti počele da vode ovu modnu kuću jesu: Džonatan Akerojd (Jonathan Akeroyd), Sara Burton (Sarah Burton) i Pina Ferlisi (Pina Ferlisi). Zahvaljujući njima, ime Alexander McQueen će još dugo biti potpis glamurozne garderobe, cipela i aksesoara.

Danas vam predstavljamo fabulozne zlatne sandale visoke reljefne platforme neobičnog dizajna. Aleksandar Mekvin je uveo trend obuće čije su platforme udubljene, odnosno koje imaju luk. Sandale su moćne i zavodljive i kao takve savršene su za svaku savremenu devojku koja je u trendu.

Kako da ih nosite: ove sandale dozvoljavaju najrazličitije kombinovanje garderobe. Da li ćete ih nositi uz suknjice, haljinice, pantalone ili farmerice; da ćete ih ukombinovati sa naglašenom garderobom za večernji izlazak ili ćete ih iskoristiti kao šik dodatak dnevnoj garderobi – izbor je na vama.

Zlatne platforme Alexander McQueen Modna opsesija dana: Platforme Alexander McQueen

Šik i zavodljive – platforme Alexander McQueen

Sve modne opsesije možete pogledati ovde.


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Comments