Fabergé, kompanija izuzetno duge tradicije, bavi se proizvodnjom najluksuznijeg nakita. Osnovana je davne 1842. godine u Sankt Peterburgu. Čak i ako niste izuzetni poznavalac nakita i brendova koji se bave proizvodnjom istih, sigurni smo da ste čuli za kompaniju Fabergé. Ako ni po čemu drugom, znate je po njenim fascinantnim proizvodima koji nose naziv “Fabrežeovo jaje”. Fabrežeovo jaje je naziv za uskršnja jaja iz kolekcije od ukupno 50 primeraka, kao i još dva koja nisu završena. Ova skupocena jaja, načinjena od dragog kamenja, delo su ruskog juvelira Petra Karla Fabrežea (Peter Carl Fabergé), sina Gustava Fabrežea (Gustav Fabergé), osnivača kompanije.

Kako ova kompanija više od 170 godina proizvodi izuzetno kvalitetan i prefinjen nakit, kao i ostale elemente načinjene od dragulja, tako je i bilo za očekivati da će dugoočekivano prstenje iz nove kolekcije biti isto tako kvalitetno i glamurozno. Danas vam predstavljamo upravo to prstenje.

Kolekciju čine tri prstena istog oblika i dizajna, ali ukrašenih različitim draguljima. Roze prsten je ukrašen predivnim kristalima različitih nijansi roze boje. Isto važi i za zeleni, prisutne su različite nijanse zelene boje. Kada je reč o trećem prstenu, on je ukrašen raznobojnim kristalima: prozirnim, žutim, roze, ljubičastim, crvenim, zelenim i plavim. Cela kolekcija je očaravajuća!

Prstenje Fabrege Modna opsesija dana: Prstenje Fabergé

Predivna kolekcija prstenja brenda Fabergé

Sve modne opsesije možete pogledati ovde.


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Comments