Prethodne tekstove iz serijala “Modna sezona pred nama” možete pročitati ovde.

Besmisleno je trošiti riječi i izraze, te stručno analizirati kreacije sjajnog Eli Saba (Elie Saab), kada je pred njegovim kreacijama uistinu teško ostati objektivan. Da Eli svoje modele kreira sa neopisivom ljubavlju prema ženi, njenoj strukturi, eleganciji i ženstvenosti, dokazao je još jednom na tjednu mode u Parizu ostavivši prisutne bez daha. Kolika je njegova veličina pokazuje i ova haute couture kolekcija u kojoj još jednom nema mjesta modnoj povijesti, povijesti haljine, niti referenci na neko modno razdoblje.

Osim što je na svojoj pisti okupio najveća imena poput Karli Klos (Karlie Kloss), Arizone Mjuz (Arizona Muse) i Anje Rubik (Anja Rubik) i odigrao na najsigurniji adut u svom rukavu – duge večernje haljine, u ovogodišnjoj proljeće/ljeto couture kolekciji pobijedio je izborom boja! U dominaciji bijele i isprane smaragdne nisu se izgubile ni nježna ružičasta, romantična boja breskve i nevina pastelna plava. Osim delikatnih, nježnih i osjetljivih materijala, u kolekciji nema puno eksperimentiranja. Baš zbog toga što ne komplicira svoje modne konstrukcije miljenik je među slavnim zvijezdama koje nose njegove kreacije.

Ono što on najljepše radi, to je fantastična moć da i kompliciranu konstrukciju približi oku modnih amatera i učini ju privlačnom za široke mase. Eli Sab obožava ženu i njen otmjeni hod, bilo po crvenom tepihu ili modnoj pisti. Bitno je da ona koja nosi njegovu kreaciju u tome istinski uživa, baš kao što ćete i vi uživati samo gledajući u fotografije ove kolekcije.

Picnik collage11 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

U ružičastim tonovima one su princeze

Picnik collage21 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

Unatoč prozirnim materijalima, seksepil je u pozadini priče

Picnik collage3 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

Neobični tonovi sive i srebrne vrhunac su elegancije

Picnik collage41 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

U njegovoj kreaciji i seksepilna Karli odiše profinjenošću

Picnik collage52 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

Voluminozne bijele toalete ispričat će svoju modnu bajku

Picnik collage6 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

Oduševio je izborom boje ispranog starog smaragda

Picnik collage7 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

Magija sjaja i večernjeg glamura

Picnik collage8 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

Meki tonovi narančaste uvertira su u nježno modno proljeće

Picnik collage91 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

Modni bombončići kolekcije

Picnik collage101 Modna sezona pred nama: Elie Saab Haute Couture

Kraljevski hod i čisti modni hedonizam


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments