Karolina Kurkova (Karolina Kurkova) lagano ali sigurno zauzima top mesto među Viktorijinim anđelima. Ona hara modnim pistama, krasi naslovnice svetski poznatih modnih magazina i zarađuje zavidne sume novca. U svet mode zakoračila je sa samo 15 godina, ali je svetsku slavu stekla tek posle naslovnice u najpoznatijem modnom magazinu “Vogue”. Upoznajte se bliže sa slavnom manekenkom: Karolinom Kurkovom.

GALERIJA 6 Modne dive: Karolina Kurkova

Zanosan Viktorijin anđeo

Ona važi za jednu od najplaćenijih top modela. Sarađivala je sa uspešnim kreatorima i prestižnim modnim kućama. Slavna imena u svetu mode za nju imaju samo reči hvale. Savršene proporcije njenog tela i prelepe crte lica čine je modelom za svaku priliku.

Negovana duga plava kosa, zanosne obline, fenomenalno oblikovano telo, zavodljive zelene oči, nadprosečna visina od 180 cm, duge noge, savršene mere – ne mogu proći nezapaženo.

SLIKA 29 Modne dive: Karolina Kurkova

Slavna lepotica

Rođena je u Češkoj, a neodoljiv izgled nasledila je od svojih roditelja, visinu i vitkost od oca košarkaša, a svetlu put, plavu kosu i lepe crte lica od majke. Uprkos školskim zadirkivanjima na račun njene visine i viška kilograma sa kojim se borila, Karolina je u modni svet ušla na velika vrata.

Nosila je kreacije vrsnih modnih dizajnera, famozni grudnjak Fantasy Bra vredan gotovo 10 miliona dolara, krasila naslovnice bezbroj časopisa, “Vogue”-a čak 25 puta, oprobala se i na filmskom platnu, postala majka i supruga, ali i modna ikona. Glavna zvezda među anđelima (Victoria Secret angels) postala je kada je ponela još jedan miliona vredan grudnjak, ukrašen sa dve hiljade dijamanta od 800 karata i velikim dijamantskim brošem. Dobila je i zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu.

Ipak, da sve nije savršeno primer je i ova slavna lepotica. Naime, krajem 2008. godine zaradila je niz kritika zbog gojaznosti. Išlo se čak i do toga da joj zabrane pojavljivanje na pistama. Pričalo se da se Karolina zapustila i zanemarila svoju vitku figuru. Međutim istina je bila drugačija, lepa manekenka je imala većih problema od dva kilograma viška. U to vreme imala je dijagnozu smanjene funkcije štitne žlezde, poremećaja hormona i metabolizma.

SLIKA 39 Modne dive: Karolina Kurkova

Ponovo savršena

Na sreću, brzo je savladala bolest, vratila se u savršenu formu, a nedugo nakon toga ostala trudna. Posle porođaja i uspešno prebrođene krize osvanula je ponovo besprekorna na modnoj sceni.

Brojna priznanja, nagrade za humana dela, titule lepotice, naslovnice, visoke zarade, blicevi aparata i dalje je prate. A to je dokaz da je Karolina još jedan anđeo na zvezdanom nebu.


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.

Comments