Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Nije da je novi film o Godaru (Godard Mon Amour– iliti Siloviti) neophodan da bismo se podsetili zbog čega sve volimo njegove filmove, to znamo u pola dana i noći, ali je poželjan kao uvid u jednu drugu stranu njegovih filmova, kao i samog režisera i njegovog odnosa sa Anom Karinom. A kad smo kod toga, bitan je i kao mali podsetnik na neverovatnu ulogu koju je Ana imala u njegovom životu kao muza, prijatelj, životna partnerka (za neko vreme). A kad smo kod Ane onda smo naravno i kod svih ostalih genijalnih ženskih rola Godard univerzuma.

Njegove filmske heroine nisu heroine u pravom smislu te reči, ni jedna od njih nije Wonderwoman, one ne spašavaju svet svojim supermoćima, ili neverovatnim baratanjem oružjem, ali ono što im fali u tradicionalno herojskom smislu nadomešćuju emotivnom superiornošću u odnosu na svoje partnere i nepogrešivim francuskim chicom kojim odišu- stilom koji ima globalni uticaj na celokupno shvatanje mode i stila. Naravno, govorimo o tipičnom francuskom stilu koji je postao svetska opsesija, a njihov doprinos u tome je beskrajan i izuzetno trajan. Drugim rečima, Birkin i Bardot nisu odabrane kao imena torbi za džabe.

Međutim pored njih ima još mnogo zvezda Godardovog neba koje ne smemo zaboraviti: Marlene Jobert, Jean Seberg su takođe izuzetno uticale na to kako doživljavamo francuski stil, spoznaju da obična majica, pantalone i ravne cipele mogu biti superchic, njihov naizgled nedostižan joie de vivre, i zavodljivost francuske kulture generalno.

Godard je bio uveren da njegovi filmovi nisu kompletni bez upečatljivih ženskih likova kao što je rekao 1969. za Rolling Stone: “Ne mislim da treba da osećate film. Treba da osetite ženu, ne film.” To  je bilo tačno i tada, i danas kada smo pored opčinjenosti odećom u filmovima, apsolutno u nemogućnosti da zaboravimo likove i karaktere ovih neverovatnih žena.

Brigitte Bardot

Jedna od najpoznatijih ikona francuskog glumišta sa nepogrešivim stilom i sinonim za francuski seksepil. Koliko je ona hvaljena i veličana, toliko je zapamćena i po legendarnim outfitima: kratke pantalone i rolke. Oh da, i kolekcija šešira u filmu Shalako recimo, nikako nije za zanemariti i vredna je rekapitulacije svega onoga što znamo i mislimo o izborima aksesoara za glavu.

Sunday vibes~ 🖤 ~ #bridgetbardot

A post shared by 💞Michelle A. Giannone~ (@love.notes.from.the.soul) on

Editors choice