Sa njima nema greške. Bilo da ih nosite u svečanim prilikama ili sasvim neobavezno, nećete pogrešiti. One su odličan modni trend i pravo rešenje za vrele letnje dane. Postoje razne vrste pletenica, od onih običnih, preko “riblje kosti” pa sve do onih najsloženijih. Jedna od najpopularnijih je “rajf” pletenica, koju je glumica Dženifer Eniston (Jennifer Aniston) nosila na prošlogodišnjoj dodeli Oskara.

Sve češće ih viđamo na crvenom tepihu i na modnim pistama, ali i poznate dame, poput Kim Kardašijan (Kim Kardashian), Paris Hilton (Paris Hilton) i Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) nisu odolele ovom trendu.

cc Modni trend: Pletenice

I glumica Blejk Lajvli nije odolela pletenicama

Njihova prednost je ta što ne postoje pravila. Malo truda i volje i bićete fascinirane rezultatima. Za dnevnu, opušteniju varijantu, ne morate mnogo zatezati kosu tokom pletenja, jer će vam tada frizura izgledati opuštenije. Za večernju varijantu iskoristite interesantan dodatak, što će frizuru učiniti još zanimljivijom. U svakom slučaju, nećete ostati nezapažene.

Sve žene vole sređenu frizuru bez mnogo češljanja i feniranja i zato su pletenice najjednostavniji put do prave letnje frizure. Praktične su, i vrlo često spas u situacijama kada nemate dovoljno vremena da se isfenirate.

Afrički tip pletenice je, takođe, vrlo popularan među ženama. Mogu da se prave i sa dugom, i sa kraćom kosom, a rezultat je uvek drugačiji i jedinstven. Postiže se tako što se pletu veoma tanke “riblje” pletenice, tik uz kožu glave. Ovakva frizura može da traje i po nekoliko nedelja, a sve što treba je malo vremena i mašte.

xc Modni trend: Pletenice

Uz malo truda vaša frizura neće ostati neprimećena

Koliko će se ovaj trend zadržati ne možemo da predvidimo. Što se nas, žena, tiče, pletenice nikad neće izaći iz upotrebe. Praktične su, zanimljive, drugačije, i što je najvažnije – ne zahtevaju mnogo vremena. Stoga, češalj u ruke i budite kreativni!

Izvori fotografija: Index.hr, Grupko.rs, Maxinesalon.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments