“Šalite se zar ne? Ovo stvarno mora biti neka neslana šala?“ – pitate se od zaprepaštenja. Međutim, ako niste, samo se malo bolje okrenite oko sebe i vidjet ćete da su nerealni i ružni modni trendovi svuda oko nas.

Za ovakav masovni užas potrebna vam je samo jedna fotografija “it djevojke” na kojoj je ona “prezentirala nešto novo” i evo masovne pošasti bez obzira bilo to dobro ili ne.

Nije bitno što je to čisti, jednostavno nazvani “seljanluk”, ali to je trend i svi padaju u nesvijest zbog toga.

Evo nekoliko primjera zbog kojih će se onima koji ne podilaze trendovima dizati kosa na glavi, a neki će mahati repom od sreće.

Na top ljestvici strahote nalazi se neonsko kremasto sjenilo. Ukoliko ne planirate povratak kroz vrijeme u osamdesete i ako ne mislite stajati na Brodvejskim daskama, pa da vam make up vide oni u zadnjem redu, vjerojatno se nikad nećete odlučiti na ovaj trendi izazov. Odmah ćemo odstraniti mogućnost da ste se šminkali pijani, jer vjerojatno se ne biste izlagali takvom riziku dovodeći se u situaciju da si iskopate oko. Dakle, jedno veliko NE za ovaj trend.

slika 17 Modni trendovi pod znakom pitanja

Hilari Svonk i neonsko kremasto sjenilo

Svi oni koji imalo razmišljaju o ženskom tijelu znat će da su horizontalne prugice veliki neprijatelj ženske figure. Pitate li se zašto nas onda dizajneri bombardiraju upravo istima? Ili su jednostvno prilikom učenja preskočili prvu stranicu na kojoj je velikim slovima pisalo što ne dizajnirati za žene? Prugice su jednostavno postale učestalije od pojavljivanja Lindzi Lohan (Lindsey Lohan) na sudu i krajnje je vrijeme da se netko napokon naglas izdere: “Horizontalne prugice nas vizualno proširuju i čine debelima!“ Prihvatljive su na gornjem dijelu odjevnih predmeta, međutim preko bokova one postaju čisto zlo za žensku figuru.

slika 26 Modni trendovi pod znakom pitanja

Kim Kardašijan i njene horizontalne prugice

Ako ste mislili da nećemo izdvojiti i pojedine frizure, evo i njih. Visoko zalizani rep još dodatno dekoriran kao pecivo na glavi. Strašno! Svi znamo jednu osobu koja je apsolutno pretjerala sa tom frizurom. Da, da, Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) o tebi govorimo. Nekima od nas bi vjerojatno i žilice u očima popucale od samog pogleda na tu frizuru, jer u prvom redu izgleda nevjerojatno bolno tako zategnuta kosa na glavi, a drugo većina žene poseže za takvom frizurom kad joj je kosa prljava, a nema vremena dotjerati je. Nazvat ćemo je frizura za nuždu, a defintivno ne kao fizura za glamurozni izlazak. Očekujemo ipak malo više od osobe o kojoj brine cijeli tim stručnjaka.

bun4 Modni trendovi pod znakom pitanja

Dženifer Lopez i njen utegnuti repić

Nadovezujući se samo na lošu frizuru dotaknut ćemo se i Džastina Bibera (Justin Biber). Njegova frizura je toliko jeziva i vjerojatno bi je shvatili da ima četrdeset godina i da želi izgledati mlađe. Međutim tog malog netko svakako treba ošišati, ako želi da ga netko drugi od publike počne shvaćati ozbiljnije.

slika 43 Modni trendovi pod znakom pitanja

Džastin Biber i njegova frizura

Za sve one koji trebaju neki savjet, jer ih modni trendovi mogu zabunom odvesti u krivom smjeru savjetujemo da pročitaju djelo Keli Bensimon (Kelly Bensimon), autorice knjige “Mogu da učinim da budete seksi” (I Can Make You Hot).

Sretno i oprezno sa lošim modnim dosjetkama!


Manuela Lovrenčić – modna dizajnerica, fotografkinja, putnik na stanicama vječnih traženja novih pustolovina, zalazaka sunca, mirisa kiše, zaljubljenica u vintage predmete i knjige. Živi život dan po dan, ispisujući stranice na svom blogu Fashion Disorder.

Comments