Nakon ogromne popularnosti  tokom sedamdesetih godina prošlog veka, serija “Čarlijevi anđeli” dočekala je ove godine svoj rimejk. Originalnu, prvu postavu činile su Fara Foset (Farrah Fawcett), Džeklin Smit (Jaclyn Smith) i Kejt Džekson (Kate Jackson). Misteriozni Čarli se u seriji nikada nije pojavio, a glas mu je pozajmljivao Džon Forsajt (John Forsythe).

stari  arlijevi andjeli serija Modni uticaj: Čarlijevi anđeli

Serija koja je obeležila sedamdesete

U to vreme devojke širom sveta želele su da izgledaju kao Fara, Džeklin ili Kejt. Njihovi kostimi su inspirisali kako gledaoce, tako i kreatore. Frizura Fare Foset je postala globalni fenomen (nešto poput frizure Rejčel iz “Prijatelja”). Okrugle četke i fenovi postale su  neizostavan alat svake modno osvešćene devojke. I danas, nakon više od četrdeset godina, ova stepenasta, bujna frizura i dalje ima svoje pokolnike.

stari andjeli frizure Modni uticaj: Čarlijevi anđeli

Frizure koje su žene širom sveta kopirale

Modni uticaj koji je ova fantastična trojika ostvarila sedamdesetih nije ostatao samo u tom periodu. O njihovom mestu u globalnoj kulturi govori i podatak da se trendovi vidjeni u seriji i dan danas recikliraju, a mnoge jesenje kolekcije bile su inspirisane ovom dekadom.

stari andjeli modni uticaji Modni uticaj: Čarlijevi anđeli

Trendovi viđeni u seriji i danas se recikliraju

Početkom drugog milenijuma Holivudski producenti su pokušali da ponove uspeh serije i snimili su dva visokobudžetna filma, koji nisu postigli očekivani uspeh i popularnost uprkos angažmanu  popularnih glumica poput Lusi Lu (Lucy Liu), Dru Barimor (Drew Barrymore) i Kameron Dijaz (Cameron Diaz). U drugom nastavku pojavila se i tada pomalo zaboravljena Demi Mur, ali izgleda ni to nije bilo dovoljno da film izazove oduševljenje gledalaca.

Iza ovih nastavaka ostala je popularna pesma “Independent women” grupe Destiny’s child koja je snimljena kao soundtrack i po popularnosti je nadmašila popularnost filma. Nakon filmske sage o Anđelima, ubrzo je počelo da se spekuliše o početku snimanja novog serijala.

Za razliku od filmova koji su bili okrenuti akcionim scenama i kreiranju novih super-heroina, serija će po uzoru na originalnu seriju iz sedamdesetih biti koncentrisana na ličnost junakinja i drugu stranu priče. Glavne uloge u ovom rimejku će tumačiti Rejčel Tejlor (Rachael Taylor), Minka Keli (Minka Kelly) i Eni Ilozeh (Annie Ilonzeh).

novi  arlijevi andjeli Modni uticaj: Čarlijevi anđeli

Da li će ove devojke opravdati popularnost svojih prethodnica?

Radnja je smeštena u Majamiju i producenti već najavljuju popularnu seriju koja će biti glamurozna, zabavna i puna akcije. Ostaje da vidimo da li će to biti dobar recept za uspeh i da li će uspeti da zadovolji visoka očekivanja i istančan ukus gledalaca koje su kreirale vrlo popularne, visokobudzetne serije poput  “Sex and  the city”, “Mad Men” i “Gossip Girl”.

Mreža koja je ukazala poverenje ovom projektu i na čijem će se kanalu serija emitovati je popularni ABC. Kod nas je najavljeno prikazivanje na kablovskom kanalu AXN koje startuje uskoro.Videćemo da li će rimejk ponoviti uspeh i kvalitet originala ili će ostaviti blag i neupečatljiv utisak poput brojnih filmskih nastavaka.


Teodora Kovrlija – Stalno u potrazi za nečim novim. Obožava filmove, modu, glossy časopise, knjige, fotografiju i dizajn.Vatreni je pobornik organske hrane i zalaže se za sve ekološke inicijative u Srbiji. Želja joj je da se uskoro isproba i u istraživačkom novinarstvu. Sa sestrom vodi blog Sugar Honey Baby.

Comments