Poznata britanska modna kuća Burberry, predstavila je na ovogodišnjoj Nedelji mode u Londonu originalnu kolekciju za proleće 2013. godine. Dizajner brenda prepoznatljivog printa, Kristofer Bejli (Christopher Bailey) oduševio je publiku svojim neočekivanim  kaputima. Umesto zemljanih tonova koji su tipični za Burberry, odlučio se za metalik plavu, roze, ljubičastu i zelenu boju. Pored simpatičnih torbi od istog materijala, publici su se dopale i mini pelerine koje prekrivaju samo ramena. Bejli je inspiraciju pronašao u radu britanskog fotografa Normana Parkinsona (Norman Parkinson) i njegovoj opsesiji veselim bojama.

162 Modni zalogaj: U trendu su metalik boje!

Bejli je kolekciju opisao kao "malo više seksi, malo odvažniju i malo veseliju" te je klasični Burberry stil pomešao sa Londonskim glamurom

Izvori fotografija: leaderpost.com, tumblr.com


Marina Luković je diplomirana novinarka koja za sebe kaže da je jedno bedno piskaralo i dosada koja svuda voli da gura nos. Obožava putovanja, čokoladu, Mini Maus, svoje prijatelje i smejanje do suza. Veliki je optimista, a paničar po potrebi. Uvek je spremna da pomogne drugima. Ne podnosi ljudsku glupost, licemerje i primitivizam. Životni moto joj je “Carpe Diem”, a vodi se i onim “Dream Big or Go Home!”

Comments