Kim u Kejtinoj groznici

Već smo dobro upoznati s činjenicom koliko je Kim Kardašijan (Kim Kardashian) dobra poduzetnica i koliko zna zaraditi. Evo je u najnovijem projektu sa svojom tvrtkom Shoedazzle, gdje je prilikom tridesetog rođendana Kejt Midlton (Kate Midleton) predstavila svoj dizajn štikli inspiriranih vojvotkinjom, pod nazivom “The Duchess”. “Obožavam Kate, primjer je čiste elegancije i smatram da svaka žena svakog dana treba na sebi nositi nešto elegantno, kao što to svakodnevno radi Kate”, glasi Kimina izjava, a mi vam videom predstavljamo njenu klasiku.

Najnovija ikona stila

Poznato je da modni svijet s vremena na vrijeme poludi za nekom novom ikonom, pa ona postane zaštitno lice svake druge kampanje na koju naletimo, postaje muza dizajnerima i za nju ili po njoj kreiraju se kolekcije. Takva jedna pojavila se nedavno i ruši sve s modnog trona, a pričamo o Runi Mari (Rooney Mara). Curu osim porculanskog tena, crne kose i prekrasnih plavih očiju krasi i aura decentnosi i tajanstvenosti, te neosporan talent koji je pokazala u Finčerovoj (David Fincher) filmskoj verziji slavnog romana Stiga Lašona (Stieg Larsson) “Djevojka sa zmajevom tetovažom” (The Girl with the Dragon Tattoo) iz trilogije “Milenijum” (Millenium). Donedavno je bila nepoznata brineta, jedva zamjetna u filmu “Socijalna mreža” (The Social Network), i preko noći je postala zvijezdom filma i pogotovo mode. Dizajneri “kidaju” za njom, već je izašlo nekoliko kolekcija koje je nadahnula, a javnost svakodnevno intrigira suverenim smislom za modu.

Rooney Mara in Givenchy Couture Modni zalogaji: Nova ikona stila i štikle za vojvotkinje

Tijekom proteklih tjedana gledali smo je na crvenim tepisima diljem svijeta - svaki nas je put ostavila bez daha svojim nepogrešivim modnim izborom

Kopira Versace

Prije mjesec dana Donatela Versaće (Donatella Versace) izjavila je kako ne razumije Roberta Kavalija (Roberto Cavalli), koji cijelu svoju karijeru posuđuje inspiraciju iz rada njezinog pokojnog brata Đanija (Gianni Versace). Ovih dana na tržište je izašla i nova Cavalli kampanja za proljeće/ljeto 2012, koja nas podsjeća na kampanje kakve je za vrijeme Đanijeva života radio Versace. Na okupu se našlo nekoliko top-modela, među kojima i nekoć najdraža manekenka pokojnog Đanija, crna pantera Naomi Kembel (Naomi Campbell). Ostatak zvjezdane postave čine Kristen Mekenemi (Kristen McEnemy), Dafni Grunveld (Daphne Groenveld), te Karen Elson (Karen Elson). Fotografije je snimio sveprisutni Stiven Majzel (Steven Meisel), a za make-up je zaslužna Pet Megret (Pat McGrath).

roberto cavalli4 Modni zalogaji: Nova ikona stila i štikle za vojvotkinje

Proljetna kampanja Roberta Kavalija

Nova kampanja Topshopa

Pompezno najavljivana nova suradnja Meri Katrancu (Mary Katrantzou) i Topshopa dobila je svoju kampanju, čije je lice Karli Klos (Karlie Kloss). Karli je pozirala Niku Najtu (Nick Knight), koji će raditi kampanju i katalog za najiščekivaniju kolekciju u Londonu. Javnosti je zasad poznata samo jedna haljina iz kolekcije, vjerojatno najbolji i najbogatiji komad, na kojem dominiraju prepoznatljivi printovi cvijeća i odličan arhitektonski model. Sudeći po toj kreaciji, očekuje nas jedna prekrasna kolekcija, koja će razveseliti mnoge modne ovisnice i djevojke željne upečatljivih kreacija.

6729 640n Modni zalogaji: Nova ikona stila i štikle za vojvotkinje

Kolekcija bi se trebala naći u odabranim Topshop dućanima početkom februara

Klasična MaxMara za proljeće

Još jedno veliko ime predstavilo je svoju proljetnu kolekciju, a riječ je o kampanji MaxMara, čije su slike proteklih dana izašle u javnost. Mario Sorenti (Mario Sorrenti) zaslužan je za fotografije, a priznajemo kako nas je ova kampanja svakako zaintrigirala. Saskia de Brau (Saskia de Brauw) manekenka je u glavnoj ulozi. Klasične prekrasne haljine s potpisom ovog talijanskog brenda pričaju svoju bezvremensku priču. Jednostavne, ali s elegantnim štihom, savršene su za svaki ženski ormar.

oio Modni zalogaji: Nova ikona stila i štikle za vojvotkinje

Ovog puta MaxMara se odlučila za svevremensku klasiku


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Comments