Pored dodele Oskara, događaja koji nam uvek ulepša zimu kako zbog novih filmova za našu #mustwatch listu tako i zbog raskošnih toaleta, Filmski festival u Veneciji je naš drugi omiljeni događaj jer su izdanja koja se tada mogu videti i dalje ono što pomislimo kada kažemo “crveni tepih”. Jasno nam je da se moda menja i jasno nam je da crveni tepih često ume da izgleda poput cirkusa (a nije u pitanju Met Gala bal kada je to na neki način dozvoljeno); baš zato izuzetno i cenimo kada se poznati potrude i za svoja #redcarpet izdanja odaberu toalete koje smo i želeli da vidimo – raskošne, elegantne, ženstvene, prosto nestvarne i nedostižne za nas obične ljubitelje mode koji su se uželeli kvalitetnog stila. Možda je ovo razlog zašto venecijanskim crvenim tepihom ne šeta svako, ali zato onaj ko se pojavi – zaista ostavlja bez daha!

Jasmine Sanders

“Zlatna Barbi” je crvenim tepihom prošetala Twinset puff haljinu nebo plave boje u kojoj je izgledala poput balerine. Ako je sudeći prema njenom izboru, izgleda da nam se ovakav model haljina ponovo vraća u modu! Diskretne Giuseppe Zanotti sandale i raskošan, upadljiv nakit, upotpunili su celokupan look koji je definitivno bio jedan od najboljih.

Dnevna varijanta lepe manekenke takođe je bila u plavoj boji, onoj kraljevskoj nijansi, a haljinu potpisuje ponovo Twinset. Ovoga puta kombinacija nije uključivala nakit, već diskretnu šminku i nude manikir koji se slagao uz jednostavne salonke. Pun pogodak i kombinacija koju svaka od nas može da ponese!

Juliette Binoche

Custom Armani haljina i Marco Bicego nakit bili su zaslužni za predivan izgled poznate glumice. Izdanje koje je Juliette prošetala bilo je svedeno i elegantno, a minimalistički makeup je učinio da izgleda sveže i mladoliko.

Isabella Ferrari

Još jedan dobar primer kako da nosiš svoje godine sa ponosom je svakako ova glumica. Ona zna šta joj dobro stoji i u čemu se oseća najbolje i taj recept za uspeh je jednostavno primenila – klasična bela košulja i duga, raskošna suknja sa cvetnim printom brenda Etro učinili su da izgleda otmeno i odmereno. Kombinaciju je upotpunila Bvlgari nakitom i nonšalantno stilizovanom kosom koja je napravila odličan kontrast sa strogom formom bele košulje i elegantnom, dugom suknjom.

Njeno dnevno izdanje bilo je jednako efektno – Manila Grace haljina je jednostavnog kroja i svedene boje, ali joj stoji kao salivena, naročito u kombinaciji sa, ponovo, Bvlgari nakitom.

Kat Graham

Za bajkovit izgled lepe glumice zaslužna je Ermanno Scervino haljina u nežnoj žutoj nijansi koja je divno istakla njen ten. Neobavezni talasi i minimum šminke sasvim sigurno će biti novi-stari beauty trend, baš kao što će i top haljine sasvim sigurno ponovo zavladati modnom scenom.

Candice Swanepoel

O da, volimo izdanja koja crvenim tepihom prošetaju modeli – često zaista jesu najbolja za videti! Italijanska modna kuća Etro je bila izbor i ove lepotice i to u vidu jednostavne, zavodljive haljine sa zlatnim sjajem koja je savršeno istakla njenu vitku figuru (i dalje nismo sigurni da li joj zavidimo). Stroga punđa je dozvolila makeupu da se istakne na pravi način, a reč je o frizuri koju i same možemo da nosimo svakog dana.

Candice je imala više sjajnih izdanja, kao što je ovo koje uključuje casual farmerke i raskošni top u renesansnom stilu koje je upotpunila modernim zlatnim nakitom.

Košulja-haljina na crvenom tepihu? Well, zašto da ne! Ukoliko je upotpuniš elegantnim, upadljivim nakitom, lako možeš dobiti izdanje dostojno Venecijanskog festivala.

Comments