Ne znamo za tebe, ali mi smo već danima unazad mislima u Parizu! Pa kako zašto?! Paris Couture Week je dovoljan razlog da uzdišemo za francuskom prestonicom, a dobro, osim modnih revija koje se ne propuštaju, tu je i onaj prepoznatljivi, romantični vajb kojim Grad svetlosti odiše i u koji nikada nećemo prestati da budemo zaljubljene. Eto zašto tako želimo da budemo tamo!

No, da se vratimo na modu. Ljubitelji ove “primenjene umetnosti” znaju da su couture revije prava poslastica, a da upravo tom prilikom možemo da vidimo najlepše, najraskošnije, najromantičnije i beskrajno bajkovite kreacije koje zaista ostavljaju bez daha. Dior, Iris van Herpen, Givenchy, samo su neke od modnih kuća koje iznova i iznova postavljaju “couture” standarde i čije su revije pravo uživanje!

Dior

Nije izneverio naša očekivanja, ali nas je ipak prijatno iznenadio! Dior je dao novu definiciju ženstvenosti i eleganicije, kreirajući haljine koje su pomalo retro, a izrazito zavodljive i atraktivne. Bilo je tu i nekoliko klasičnih komada koji su se na pravi način uklopili u francuski pojam dobrog stila. Zaključak? Nemoguće je ne voleti Dior!

Iris van Herpen

Ako neko svojim kreacijama dokazuje da je moda zaista umetnost, onda je to Iris van Herpen. Njene trodimenzionalne haljine su prava mala hodajuća remek-dela koja nas zadivljuju svakim korakom koji model napravi na modnoj pisti. Njene haljine su biće za sebe! Njene haljine kao da su došle iz budućnosti da nam predstave moćne žene sa stilom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Comments