ninasuljagic3 Moj stil: Nina Suljagić WANNABE MAGAZINE: Šta je po tvom mišljenju stil?

Nina Suljagić: Stil je odraz naše ličnosti, način na koji sebe prezentujemo drugima. Ne odnosi se stil samo na uklapanje odevnih kombinacija i nošenje skupih krpica, mada i to ne ume svako. Treba znati nositi sa stilom. Stil je način na koji se smejemo, razgovaramo, ljutimo se, hodamo, igramo.

Kako si izgradila svoj stil?

Mislim da ga nisam još potpuno izgradila, ali se uvek trudim da budem drugačija. Moram da naglasim da je veliki uticaj na razvoj mog stila imala, i još uvek ga ima, moja starija sestra, koja je još dok sam bila mala uvek nešto kreirala, pravila, šila, menjala, dopunjavala… Kao pravi otkačeni umetnik i tako je vremenom i mene zarazila. Zato težim da uvek budem drugačija. Tako da kad god nešto kupujem, bilo da su to neke obične majičice ili cipele, uvek gledam šta bi tu moglo da se izmeni, doda i slično. Volim da se igram, da spajam nespojivo, npr. obožavam da nosim široke elegantne pantalone muškog kroja, ispeglane na crtu, sa starkama. Detalje obožavam. Jednostavne odevne kombinacije uglavnom dopunjujem sa nekim unikatnim minđušama, ogrlicama, torbom, cipelama koje je moja sestra pravila ili ogromnim cvetnim brošem i time dajem svoj neki lični pečat. Ustvari, to sam ja, detalji po kojima sam prepoznatljiva, čine moj stil.

Da li imaš modni uzor?

Ne baš, ali mi se dopada kako je uvek obučena Kate Moss.

Koji je tvoj omiljeni brand i zašto?

Nemam omiljeni brand, jer kupujem šta mi se svidi i u čemu se, pre svega, ja osećam udobno, tako da u mom ormanu ima apsolutno svega.

Da li pratiš rad nekog kreatora?

Dopada mi se kako radi Vasilije Kovačev. Uvek je inovativan, originalan, drugačiji.

Šta misliš o modi u Srbiji?

Uh! Šareno i tužno u isto vreme. Na jednoj strani imamo klonirane, ispeglane devojke sa nesrazmernom i neukusnom količinom silikona u sebi, obavijene raznoraznim animal printovima, cirkonima, šljokicama, koje se javljaju kao posledica nemaštovitosti i prekomernog konzumiranja domacih muzičkih emisija. A na drugoj strani su svi oni koji se trude da ne budu takvi.

S obzirom na to da se baviš manekenstvom, koliko vodiš računa o tome šta ćeš obući?

Dovoljno, kao i svaka druga devojka koja drži do sebe, nebitno kojom se profesijom bavi. Moram da priznam da i ja spadam u grupu onih devojaka koje nikad nemaju šta da obuku, ma koliko orman bio pun.

Tvoj omiljeni komad garderobe je?

Obožavam bele atlet majice. Uz sve ih kombinujem.

Koje boje najčešće nosiš?

Siva, crna, krem. Leti su mi nezaobilazne bela, ciklama, tirkizno plava.

Comments