Čak četiri DJ-a i niz jela nastala u saradnji s Melkiorom Bašićem stižu na Zagrebački Velesajam na konferenciju Money Motion 2024

Ovog četvrtka i petka, 21. i 22. marta, u Zagrebu se održava najveća regionalna FinTech konferencija – Money Motion 2024 koja uz dva dana bogatog programa s više od 90 govornika na tri pozornice i takmičenje startupa iz 12 zemalja, priprema vrhunski popratni program koji će osigurati izvanredno iskustvo za svih 2000 učesnika.

Jesu li banke dinosaurusi ili nova vrsta tehnoloških kompanija, saznaćemo od predstavnika vodećih regionalnih bankara, a koja je uistinu budućnost novca od predstavnika HNB-a, HANFA-e, ali i vodećih kripto kompanija na internacionalnoj sceni. Na Startup pozornici će se tokom prvog dana govoriti o potencijalu investiranja u startup, ali i njih 15 takmičiće se za nagradni fond od 10.000 eura i partnerske nagrade Infobipa i Microsofta. Tokom drugog dana na pozornici FinTech 2030, saznaćemo sve o budućnosti koja je iza ugla, a pogotovo koje blockchain prilike nameravamo iskoristiti.

MoMo2024 Key Visual 1 Odlična muzika, hrana i prilika za nagrade: Evo gde treba da se pojavite ove nedelje u Zagrebu

Money Motion 2024 – uz potporu Nexija, OTP banke, Mastercarda, ASEE-a i Monrija – održaće se 21. i 22. marta na Zagrebačkom Velesajmu. Predsednica Uprave Nexija Irina Bručić osvrnula se na rast konferencije od prošle godine kad je sve tek krenulo, a Nexi je već stajao rame uz rame s organizatorima: “Bili smo jedna od kompanija koje su podržale rođenje Money Motiona prošle godine i jako smo srećni što vidimo što je izraslo iz tog semena. Pridružite nam se u još jednoj godini pronicljivih razgovora i živopisnih rasprava i vratite se kući s pobedničkom energijom”.

Tokom trajanja konferencije, posetioci će imati priliku posetiti više od 30 štandova različitih FinTech kompanija koje iz dana u dan razvijaju nova rešenja, a u samom centru nalaziće se i šank kako se dugo očekivano piće ne bi moralo odgoditi. Rezolut, jedan od izlagača će u svom prostoru imati Apple Vision Pro kako bi posetiocima omogućio iskustvo iz prve ruke s naočarama o kojima priča ceo svet.

Oko izložbenog dela prostiraće se prostor za networking koji je omogućio House of Blockchain – novi specijalizovani coworking prostor u Zagrebu za pojedince i firme koje se bave blockchain tehnologijom, a prostire se na 650 kvadrata u srcu grada, a već je sad prepoznata lokacija za brojne meetupove, edukacije i slične prilike za sve koji žele naučiti više o Web3 svetu.

networking04 1 1 Odlična muzika, hrana i prilika za nagrade: Evo gde treba da se pojavite ove nedelje u Zagrebu

Upravo kao što je HOB zajednici važna svaka prilika za inovaciju, Money Motion upravo takve entuzijaste želi spojiti s etabliranim kompanijama kako bi zajedno menjali tržište. A to su prepoznali i u Monri Paymentu kako bi podsticali inovaciju i evoluciju plaćanja u regionu, poručio je Robert Penezić, član uprave Monrija: “Ova konferencija pruža platformu za saradnju, razmenu znanja i produbljivanje povezanosti među liderima u industriji, startupima i drugim akterima. Podupirući ovaj događaj, zajedno pridonosimo napretku fintech sistema i oblikovanju industrije plaćanja u Evropi”.

Na različitim lokacijama konferencije, posetioci će imati priliku pridružiti se jedinstvenoj digitalnoj aktivaciji koju je pripremio Tekuno, jedan od najinovativnijih projekata NEAR Balkans Huba, uz potporu Mastercarda. Na prošlogodišnjem izdanju konferencije predstavili su prvu NFT aktivaciju u regionu, a srećni sudionici aktivacije doma su otišli s vrednim nagradama među kojima je najveća bilo Mastercard Priceless.com iskustvo proizvodnje ulja i testiranje za dvoje u Chiavalonu u Istri. U ovogodišnjem takmičenju posetioci će imati priliku osvojiti ekskluzivne Mastercardove AR majice, a najsrećniji će dobiti priliku posetiti Monte Formento u Istri i isprovati njihova maslinova ulja i vino.

Kao korak dalje u novoj godini konferencije, ovonedeljni posetioci će imati priliku uživati u izložbi Šaptanje bankomatima koja spaja tekstove najnovije knjige nagrađivanog hrvatskog autora Ivana Jozića i nagrađivane grafike profesorke Akademije likovnih umetnosti Vide Meić. Radovi će biti izloženi u MoMo Loungeu tokom celog trajanja konferencije.

networking05 1 Odlična muzika, hrana i prilika za nagrade: Evo gde treba da se pojavite ove nedelje u Zagrebu

Da Money Motion priprema pravo gastronomsko iskustvo, potvrđuje raznoliki meni koji će nas dočekati u MoMo Food Courtu. Poznati hrvatski chef Melkior Bašić udružuje snage s Letećim Tanjurima na konferenciji Money Motion u Zagrebu te će zajedno učesnici konferencije pripremiti široku paleui kulinarskih delicija koje su inspirisane mnogim svetskim destinacijama. MoMo Food Court biće otvoren celog dana od 9 ujutro do kraja MoMo Minglea na kraju dana, a posetioci će moći uživati u spektakularnim jelima kad god požele, bilo tokom pauze ili predavanja koje preskaču.

Kad smo već spomenuli MoMo Mingle, dobro je znati da na konferenciju Money Motion dolaze čak četiri DJ-a od kojih će nas DJ Pips i DJ LukadeLux zabavljati u četvrtak i petak na Velesajmu odmah nakon predavanja, i to u MoMo Loungeu i MoMo Food Courtu. Za ono što nam spremaju DJ Pytzek & DJ Ivna Ji svi će se posetioci premestiti u poznati zagrebački Peti kupe u petak navečer i tamo zvanično plesom zatvoriti ovogodišnju konferenciju.

Kako bi na vreme stigli na konferenciju, pobrinuće se Uber kao mobility partner koji je osigurao kodove za 30 posto popusta svim korisnicima za dolazak ili odlazak s glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma. Poslednje ulaznice za Money Motion 2024 dostupne su za 249 eura na zvaničnim stranicama konferencije i na platformi Entrio. Ukoliko za konferenciju planirate putovati u Zagreb, posetite zvanične stranice konferencije kako biste iskoristili popuste u partnerskim hotelima.

Comments