greagrea Mornarski stilProleće nam se približava polako ali sigurno, a sa prolećem već počinjemo da razmišljamo o godišnjem odmoru, mirisu mora i palmama uz plažu. Već vidimo sebe kako sedimo udobno zavaljeni u ležaljku uz neki šareni koktelčić i posmatramo brodove koje prolaze. Upravo takvi brodovi inspirisali su modne kuće poput Betsey Johnson, Christian Dior, Moschino, Ruffian i mnoge druge da kreiraju odeću u mornarskom stilu za ovo proleće i leto.

Betsey Johnson je jedan veliki deo svoje revije posvetila upravo tom trendu. Manekenke su prošetale nekoliko njenih kreacija bele i teget boje sa mnoštvom zlatnih dugmića, upotpunjene mornarskim kapicama i belim rukavicama.

Moschino je ove sezone u svoju kolekciju uvrstio nekoliko divnih komada sa tipično mornarskim prugama, što u crnoj, što u crvenoj boji. Pokazao je kako možete ovaj trend lako ispratiti uz samo jedan komad poput suknje, kaiša ili majice na pruge, koje možete kombinovati uz vašu svakodnevnu odeću.

Kada uzmemo sve u obzir, ipak je Džon Galijano (John Galliano) za Christian Dior najviše istakao ovaj trend. Njegove manekenke su izgledale kao da su na pistu sišle direkno sa nekog broda na kome su se sjajno provele. Akcenat je stavio na bele mornarske kapice koje se savršeno uklapaju sa naočarima za sunce, a na kraju revije je izašao na pistu i sam obučen u mornarsko odelo.

Bez obzira na to da li ćete zaista ove godine zaista završiti na nekom egzotičnom krstarenju ili ne, uvek možete u svoju svakodnevicu uneti neki mornarski detalj koji će razbiti monotoniju svake odevne kombinacije i učiniti da budete veoma trendi.


Milica “Venoma” Nedeljković je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i shopping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.

Comments