Ako nešto mrzim to je da stereotipiziram i pravim ikakve podele, lepim etikete i slično, međutim kada dođu neki ovako značajni dani za mušku populaciju i sve one koji se tako osećaju, kao što je Mundijal, činjenica je da se svaki put suočim sa time koliko nam se interesovanja na momente razlikuju, kako veze nemam sa sportom i koliko oni mogu da budu omađijani istim. U toj meri da sam pre neki dan od druga kao sasvim logično objašnjenje na “opet me je ispalio” dobila: “Pa mislim sad si mu pisala, tokom Mundijala da blejite. Naravno da nema kad.” Izgleda da to njima jeste sveobjašnjivo. Bilo kako bilo, kategorizacije ne mogu ne volim i neću da pravim, jer pored gore pomenutog imam muške prijatelje koji su bolji i strpljiviji shopping partneri od bilo koje drugarice, kao i najbolju drugaricu koja postane toliko strastvena kada gleda utakmicu da iskreno ne znam odakle joj onaj vokabular termina. Ipak, ako se vodimo time da nevezano od pola imamo sport tim, i fashion tim, i pod pretpostavkom da se većina nas devojaka nalazi u ovom drugom, razmišljala sam šta me raduje kao ove iz drugog tima da se nađem u nekom novom gradu, i zbog čega najradije putujem? Galerije, dobri restorani i naravno, mali modni hramovi i dizajnerske zone koje čekaju da bud otkrivene.

Svaki veliki grad, razume se, ima svoje dobro skrovite tajne i radnje za koje samo lokalci znaju a u kojima može mnogo toga dobrog, jeftinog ili pak ne tako jeftinog ali sasvim unikatnog da se kupi, i ni Moskva nije izuzetak. Juvelirnica sa neverovatnim izborom ručno rađenog prstenja i narukvica koja radi do kasno u noć, second-hand butik koji prodaje komade luksuznih brendova u savršenom stanju ili lokalni brened donjeg veša sa neverovatno dizajniranim izlogom. S toga, ako planiraš odlazak u Moskvu, ili si već tamo povodom fudbalskog spektakla, ovo su dobro ušuškana modna mesta koja ne smeš da zaobiđeš.

Poison Drop

Evropeyskiy, Kievskogo Vokzala Trg, 2

Poison Drop prodavnica nakita je smeštena u finasijskoj i biznis zoni Moskve, u Evropeisky tržnom centru, koji važi za jedan od najvećih i najbolje opremljenih centara u Moskvi. Mala radnja, na udarnoj lokaciji postala je izuzetno popularna među Ruskinjama koje vole da kupuju unikatan nakit i budu primećene kako u svakodnevnici tako i na glamuroznim žurkama. Poison Drop u svojoj ponudi ima veliki izbor nakita kako lokalnih tako i internacionalnih dizajnera i ne smeš je zaobići ukoliko si zaljubljenik u dizajn i želiš nešto unikatno i izuzetno lepo i drugačije.

Comments