Možda samo treba da nastaviš da evoluiraš, svojim tempom i načinom, da uhvatiš tok i prepustiš mu se, umesto da naskačeš na brzake i spuštaš se niz vodopade – možda ne moraš niša radikalno da menjaš u svom životu, već samo da daš sebi malo prostora i vremena, s ljubavlju i razumevanjem. 

U ovom trenutku, vi ste ono što jeste – prestanite da jurite za onom osobom koja treba da postanete. Ka njoj vas neće odtvesti ni sve duhovne tehnike, ni sva ambicija, ni sve bezuslovne želje. Jer vi ste već to što želite da budete. Tu ste, kod sebe. Ništa ne treba da radite, osim da pogledate sebe sa blagonaklonošću, poštovanjem i nežnošću. Možda osećate da ste u procesu, na putu ili stranputici, možda ste nestrpljivi i obuzeti nemirom i nezadovoljstvom. Ali to niste vi, to su vaša očekivanja, strahovi i težnje koje vas izvode iz vas samih i projektuju vas u sledeći trenutak. To je igra uma, koji traži postignuća – i načine da kontroliše vaše biće, jer nikad nema dovoljno postignuća i uvek ima još nečeg što treba uraditi i još nečeg što vam još nije pošlo za rukom. 

Menjajte perspektivu, umesto da date otkaz, raskinete vezu, odbacite prijatelje, uletite u avanturu. Pogledajte ono što imate, što jeste, što ste već uradili, pogledajte sebe u sadašnjem trenutku. Vidite tu osobu – to je ona koja je stigla tu, a to je postignuće. Tu gde ste sada, to je baš ono mesto na kome treba da budete, zato usmerite svoju pažnju na to, umesto da je projektujete na neko sledeće mesto do koga želite da dospete. 

Pomislite, možda ćete ostati tu gde jeste, ali možda još ne znate zbog čega je baš to najbolje mesto za vas. Upotrebite radoznalost, pažnju i perspektivu u posmatranju sebe u sadašnjem trenutku. Ako treba da se pomaknete odatle, to će doći onda kada budete spremni da napravite pomak i biće prirodno i glatko – ne morate se mučiti da biste nešto postigli, dovoljno je da budete tu gde jeste, prisutni sami u sebi, u vremenu i prostoru. Dovoljno je biti. 

Comments