Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Da li ti se ponekad čini da ti se ceo život svodi na borbu sa samom sobom, borbu protiv kilograma i protiv tvoje želje da posegneš za slatkišima i nezdravom hranom baš u trenucima kada si odlučila da ćeš biti dosledna? Malo smršaš, nekih par kilograma, pa se onda ugojiš još više nego što si smršala, pa si onda tužna, nervozna i neraspoložena.

A neraspoložena si i dok si na dijeti, jer ko može da bude srećan kada jede samo povrće i voće, suvu hranu, bez trunke nečeg sočnog, slasnog i prilično nezdravog, ali toliko zadovoljavajućeg za naša nepca.

Istina je da se većina dijeta zasniva na izbacivanju ugljenih hidrata. Oni su su gotovo uvek zabranjeni. I to je ono što nam donekle najteže pada. Jer kako izdržati bez malo vrućeg hleba, sočnog jutarnjeg peciva i na kraju: kako izdržati bez paste? Posebno je teško ukoliko si navikla sebe da svakog dana ili bar svakog drugog dana uživaš u sočnosti paste, tom divnom mirisu i ukusu, koji te momentalno oraspoloži.

Međutim, izgleda da možeš po malo da uživaš u ugljenim hidratima, a da u isto vreme budeš na dijeti i da smršaš. I za to treba da budemo zahvalni treneru Bobu Harperu, čija poenta dijete je: Ugljeni hidrati su okej. Slobodno ih jedi. Ova ideja i dijeta se rodila nakon jednog nemilog događaja u njegovom životu. Naime, Harper je prošle godine imao srčani udar i od tada on odlučuje da menja život. Ove godine objavio je i knjigu pod originalnim nazivom “The Super Carb Diet”. 

Ova dijeta podrazumeva da se iskoristi moć ugljenih hidrata, koji mogu da budu dobar izvor energije za tvoje telo. U pitanju su sporo razgradivi ugljeni hidrati  i oni su dozvoljeni. U manjoj meri možeš da jedeš rafinisane ugljene hidrate, kao i šećer. 

I sada ti se verovatno pitaš da li možeš da jedeš pizzu? Razočaraćemo te, ali izgleda da ipak ne postoji toliko savršena dijeta. Dakle, ni u okviru ove dijete nije dozvoljena pizza, jer testa za picu nisu ugljeni hidrati koji su dozvoljeni.

Editors choice