Danas, različite verzije i delimične kopije ovog look-a i odevnog komada, preplavile su prodavnice. Savremeni modni brendovi vraćaju Gaultier-ovu edgy i pank estetiku u svoju ponudu, pa tako pored topova uvode i uske haljine urađene u istom stilu. Ipak, u zavisnosti od generalne estetike, neki brendovi se odlučuju da zadrže formu, ali da naprave varijacije u motivima printa, pa tako možemo videti i nežnije floralne verzije ili egzotične sa animal printom.

Poznatiji brendovi kao što su Acne Studios i Versace, već su prikazali svoje odevne komade u ovom stilu, ali i alternativniji i manji proizvođači su, takođe, ušli u ovu igru sa svojim kolekcijama, pa su mrežasti topovi postali dostupni skoro svima.

View this post on Instagram

🤍🤍🤍🤍⛅️

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Uz mrežaste printane topove, kompletna estetika od 90-ih do ranih 2000-tih godina polako nalazi put ka modnoj sceni današnjice. Ona se suptilno pojavljuje kroz street style look-ove manekenki, ali samo čekam trenutak u kom će se naći i na manekenkama na modnim pistama. Mrežasti topovi, tri-četvrt ravne i plitke suknje, plitke teksas pantalone i otvorene japanke-sandale, samo su neke od stvari koje sam prethodnih dana viđala na poznatima, i koji me neodoljivo podsećaju na detinjstvo.

Možda zato što sam odrastala u toj estetici, čudno mi je da sada vidim da je neko promoviše kao “lepu“, jer sam kroz život samo želela da je prerastem, nastavim dalje i da se moda promeni. Doduše, ako nešto već mora da se vrati – neka to bude mrežasti printani top. Njega bih zapravo sada i nosila.

Naslovna fotografija: instagram.com/kyliejenner

Jovana

Comments