Verovatno mislite da ste posvećeni i velikodušni i ne razumete zašto je on ponekad besan, pruža vam otpor ili ignoriše vaše zahteve. Možda vam se čini da morate da ga podstičete i da manipulišete da bi vam pružio ono što zaslužujete, ali možda precenjujete svoje zasluge.

Da li ste od onih žena, zbog kojih smo, kao vrsta, na lošem glasu kod muškaraca?

Tretirate ga kao dežurnog krivca

U manipulaciji muškarcima, osećanje krivice je najbolji saveznik. Ili najgori. Nije teško isprozivati ga tako da se oseti kao dečačić – zbunjeno, neadekvatno, glupo i izgubljeno. I da se pita šta li je sad opet zabrljao, kad ste tako hladni i imate onaj pogled “znaš ti dobro šta si uradio“. Preispitajte svoje vrednosti, svoju potrebu za kontrolom i svoju zamisao o partnerstvu. Uostalom, šta će vam neko ko nikad ne ispunjava vaše standarde, očekivanja i zadatke? Samo zato da biste imali koga da krivite?

Očekujete da uvek bude na usluzi

On odvozi i dovozi, servisira i obavlja sitne poslove ne samo za vas, nego i za vašu familiju i vašu drugaricu. I njenu familiju. Dobro, karikiram. Ali znate na šta mislim. Na ono kad mu ne kažete unapred šta ste sve isplanirale, pa onda, onako uzgred dodajete zahteve uz opušteno “e kad si već tu“ i “‘ajde molim te skokni časkom“ i “to ti je ionako usput“. Nije njemu teško, ali nije ni glup. To je iskorišćavanje.

Stvari zbog kojih se muškarci osećaju iskorišćeno Stvari zbog kojih se muškarci osećaju iskorišćeno
Comments