5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1/3

Svima nam je poznato da su muzeji i galerije sastavni deo celokupne ponude nekog grada, i da na putovanjima čak i letovanjima uprkos tome što navodno jedino što želimo je da ležimo i ne radimo ništa, pre ili kasnije se u nama pojavi onaj mali titravi plamen koji nas tera da obilazimo, istražujemo, divimo se. Razumljivo.

Bilo da ti je umetnost prva ili treća misao na pameti, kada otputuješ negde, sasvim sigurno spada u prvih pet, jer nijedan put nije kompletan ukoliko ne posetiš barem jednu instituciju kulture ili vidiš jedno vizuelno remek delo. Od Londona do San Franciska, od Njujorka do Jerusalima, ovo su samo neke od dela koja jednostavno ne smeš da propustiš.

Gustav Klimt- Portret Adele Bloch-Bauer I (Njujork)

Označavjaući veliko finale Klimtove “zlatne faze” ovo remek delo je prvo od dva neverovatna rada na temu Adele Bloch-Bauer. Klimtova zapanjujući portret njegove prijateljive i moguće ljubavnice ne dolazi bez adekvatne, filma dostojne pozadniske priče. Ukraden od strane naci lopova umetnina, ovaj rad je dugo bio glavni razlog neverovatnog broja sudskih i drugih sporečkanja i bitki, i Adele je na kraju prodata za 135 miliona što je u tom trenutku oborilo sve rekorde i finalno smeštena u Neue Galerie u Njujorku.

View this post on Instagram

Klimt ®️ #art #gustavklimt

A post shared by Francesco diana (@mr.diana__) on

David Hockney-A Bigger Grand Canyon (Kanbera)

Izložena u Nacionalnoj galeriji Australije, slika Davida Hockneya A Bigger Grand Canyon (1998) bavi se pitanjem jednog od najvećih prirodnih čuda Amerike, i to kroz 60 slika. Velikih dimenzija, Hoknijeva individualna ulja na platnu, oslikavaju prepoznatljiv američki pejzaž. Odvažna, goruća paleta boja i fluidna perspektiva dočaravaju Hoknijev prepoznatljiv stil, i ova slika je i zbog dimenzija i kolorita, u pravom smislu te reči paradigma hrabrog i sunčanog opusa ovog engleskog umetnika.

Marc Chagall- Plafon u Opéri Garnier (Pariz)

Tavanica zadivljujuće palate Garnier pripisuje se jednom od najistaknutijih genija modernizma Marcu Chagallu, i važi za jedno od njegovih najboljih, najcelovitijih i najzahtevnijih radova. 240 kvadratnih metara pokriva ovaj neverovatan rad koji u izvesnom smislu predstavlja omaž likovima i delu najznačajnijih kompozitora, glumaca, i plesača. Izvođen više od osam meseci u Chagallovom studiju u Parizu, ovaj projekat je finalno završen 1964. godine, za njega je bilo potrebno skoro godinu dana i gotovo 200 litara boje. 

View this post on Instagram

#Chagall #operadeparis #palaisgarnier

A post shared by Valentina Eade (@iamvalentinka) on

Editors choice