Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

2. 4 Muzej Zepter

Od 1. jula 2010. godine Beograd je bogatiji za još jedan muzej i to u samom centru grada. Muzej Zepter je smešten u prelepoj zgradi u Knez Mihailovoj ulici, a i ideja osnivača Madlene Cepter je da se na jednom mestu nađu dela i umetnici koji mogu da dočaraju sliku kompleksne likovne pozornice umetnosti u Srbiji druge polovine 20. veka i početka novog milenijuma.

Sa preko 130 umetnika i preko 350 dela, na tri nivoa i preko 1200 m2, opremljen savremenom tehnikom i svim onim što zahteva muzejska delatnost, Muzej Zepter u svojoj zbirci poseduje dela slikara i vajara koji su bili i članovi raznih umetničkih grupa, kao što su Zadarska, Decembarska, Jedanaestorica, Mediala. Tu su i predstavnici raznih vidova apstrakcije, pop arta, konceptualizma i postkonceptualizma. Samo ćemo navesti imena kao što su Miodrag Mića Popović, Petar Omčikus, Petar Lubarda, Kosa Boškan, Milan Cile Marinković i Vladimir Vlada Veličković, i odmah možemo da zaključimo da ovaj muzej poseduje ozbiljnu kolekciju dela koju možda nijedan muzej u Beogradu do sada nije imao.

5. 1 Muzej Zepter

Muzej je otvoren svaki dan i to utorkom, sredom, petkom i nedeljom od 10 do 20 časova, a četvrtkom i subotom od 12 do 22 časova. Cena ulaznice je 200 dinara za odrasle, a nedeljom je ulaz slobodan za sve posetioce, što svakako treba iskoristiti. Eto sjajnog predloga da umesto da posle posla odete pravac kući ili u neki kafić, prošetate Knez Mihailovom i posetite ovaj fenomenalan muzej.

Dodatne informacije možete potražiti na http://www.muzejzepter.com/.


Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Editors choice