Rođena Australijanka Kendis Lejk (Candice Lake) ostvarila je uspešnu karijeru u svetu mode i često je možete videti kako krasi stranice istaknutih modnih magazina. Bivši model sada živi u Londonu, radi kao fotograf i uređuje street style stranice britanskog “Vogue”-a sa prestižnih modnih dešavanja. Od pre dve godine uređuje i stranice svog bloga “Candice Lake”.

Crni šešir Na kafi sa trendseterkom: Candice Lake

Prateći trendove, Kendis uspeva da izgleda damski i moderno

Kendis je studirala prava u Sidneju kada ju je otkrila jedna italijanska modna agencija i ponudila joj posao modela. Sa svojih 20 godina preselila se u Milano, odakle odlazi u Njujork gde radi revije za najpoznatije modne kuće, među kojima su i Louis Vuitton, Fendi i Chanel. Međutim, ljubav prema fotografiji ju je vratila u rodnu Australiju. Njena diplomska izložba bila je ispraćena i od strane magazina “Vogue”, a imala je i svoju postavku u “Australijskom centru fotografije”. Sada je angažovana i od strane francuske modne kuće Rue du Mail kao koordinator međunarodnih odnosa sa klijentima i prezenter ovog brenda.

Kendis je odvojila malo svog vremena za naš magazin i samo za naše drage čitaoce ljubazno odgovorila na nekoliko pitanja o svom stilu.

WANNABE MAGAZINE: Kako bi opisala svoj lični stil?

CANDICE LAKE: Zaljubljena sam u boje i nosim vrlo smele komade što se boja i dizajna tiče, koje kombinujem sa klasičnim. Generalno, držim se klasične uniforme koju začinim detaljima poput jarke boje, za broj većim kaputom ili veselim šeširom. U poslednje vreme praktično živim u kožnim pantalonama i trench mantilima, jer je veoma udobna kombinacija koju možete nositi i kada odete u prodavnicu da kupite mleko, a i uveče na večeri. Još namažem usne u crveno i to je to – dobitna kombinacija.

Cipele kog brenda najčešće nosiš i zašto?

Definitivno je to Givenchy – zato što svake sezone proizvedu prelepe cipele sa prikladnom potpeticom. Visoka sam 182 centimetra i zaista mi nije potrebno da nosim štiklu od 12 cm. Zato je Givenchy tu da napravi cipele sa manjom potpeticom, a da ipak izgledaju božanstveno.

Žuti mantil Na kafi sa trendseterkom: Candice Lake

“Zanimljive kape i mantili svaku kombinaciju upotpune.”

Kako najčešće kombinuješ boje i printove?

Volim da kombinujem jarke boje uz prilično jednostavne komade odeće. Na primer, volim da obučem sve belo i da stavim šešir u jarkožutoj boji. Trenutno češće nosim colour-blocking kombinacije nego bilo koju vrstu printa. Ali verujte, to se stalno menja.

Čijem stilu se najviše diviš trenutno i zašto?

Šarlot Rempling (Charlotte Rampling), Loren Bakal (Lauren Bacall) i Ketrin Denev (Catherine Deneuve) su neke od dama čiji je stil uticao i na moj; volim kada vidim da iz odevne kombinacije jedne žene isijava snaga. Inspirišu me i žene na ulici koje fotografišem, modni urednici i studenti umetnosti. Oni, zapravo, ostavljaju najjači utisak.

Čiji potpis se najčešće nalazi na tvojoj garderobi?

Moji omiljeni brendovi su Celine i Rue du Mail, jer su dizajnirani od strane žena za žene. U garderobi oba brenda ona izgleda ujedno i inteligentno i seksi i mogu da isprate događaje od jutra do mraka. Savršeno za modernu ženu.

Crvene čizmice Na kafi sa trendseterkom: Candice Lake

Kožne pantalone su Kendisin omiljeni komad garderobe

Neon haljina Na kafi sa trendseterkom: Candice Lake

Kombinacija jarkih i neutralnih boja je oličenje njenog stila

Beli mantil Na kafi sa trendseterkom: Candice Lake

I na radnom zadatku izgleda šik i stilizovano

Izvori fotografija: candicelake.com, candicelake.tumblr,com, crossroadstrading.com, theformulablog.com, stars.topnew.in

Prethodne tekstove rubrike “Na kafi sa trendseterkom” možete pročitati ovde.


Zorana Cvetković – brbljiva devojčica u duši satkanoj od suprotnosti- rođena u minut do dvanaest poslednjeg dana u godini a užasava je stav „završiću to kasnije“. Plaši se visine a neostvarena želja joj je skok padobranom. Zimsko dete koje obožava sunce i vrelinu. Ne želi da odraste. Slatkiši, lepo pisana reč, ljubav i moda- tako malo za sreću treba.

Comments