Vaga

Vage su mirotvorci, sposobni da unesu mir i pomognu u rešavanju problema u tuđim životima i one to čine velikodušno – Vaga će brinuti o vama, znaće sve vaše borbe i probleme i neće vas osuđivati zbog vaših slabosti. I imaće mnogo konstruktivnih predloga o tome kako da se uravnotežite na način koji odgovara vama, vašoj prirodi i temperamentu. Vage su odlične u razumevanju balansa – priroda im omogućava da razumeju da ništa nije sigurno i stabilno i da održavanje ravnoteže omogućuje stabilnost u bilo kojim uslovima. 

Škorpija 

Škorpije su neustrašive u onom smislu koji nije samo hrabrost odgovornosti i preduzimanja akcije – one se ne boje intenziteta, one misle, osećaju i proživljavaju duboko, nezastrašeni mračnim hodnicima nesvesnog. Ohrabriće vas da se otvorite ka izazovima života i prigrlite intenzitet, da otpustite kočnice i obuzdavanje i spoznate sebe do dna, da se suočite sa svojim strahovima i potisnutim osećanjima. 

Strelac 

Osoba u znaku Strelca će vam pokazati da ništa nije toliko ozbiljno, da ne bi moglo da bude predmet šale, humora i cinizma. Oni posmatraju svet iz perspektive čiste realnosti i u svemu nalaze smešnu i apsurdnu stranu, pa ih zbog toga često “bije glas” da su neosetljivi i neozbiljni. Svojim prodornim, a istovremeno ležernim odnosom prema dramatičnim životnim situacijama, Strelac će vas inspirisati da se smejete i sebi i drugima, i da ne shvatate sebe suviše ozbiljno – što je preduslov za zdrav razum i smislenu akciju. 

Jarac

Kada Jarac nekoga pusti u svoj život, to je doživotno – on vam veruje, poštuje vas, računa na vas i odan vam je i spreman da vas podrži, šta god da preduzmete u životu. Jedino vam neće dozvoliti da ne preduzimate ništa, a naročito neće slušati kako se žalite, ništa ne preduzimajući. Jarac će vas, možda grubo, ali svakako otrežnjujuće, suočiti sa životnim činjenicama i ponuditi vam nekoliko opcija i načina da pomognete sebi, a kad se pokrenete, biće uz vas na svakom koraku, do kraja. 

Vodolija 

Vodolije su istraživači, otvorenog uma, radoznalog i bistrog duha, koji gledaju ispod površine i uviđaju stvari, odnose i mogućnosti, koje nisu na “otvorenom”. Pokazaće vam koliko je svet interesantan kad ga ne shvatate zdravo za gotovo, kad sve dovodite u pitanje i često pronalazite da stvari nisu onakve kako na prvi pogled izgledaju. Vodolije će ponuditi izazov vašem umu i duhu, pored njih ćete stvari posmatrati iz perspektive koju niste mogli ni da zamislite, širićete svoje granice i otvarati nove horizonte. 

Ribe 

Kad se ne sviđate sebi, uznemireni ste, preplavljeni brigama i strahovima i osećate da niste dorasli izazovima kojima ste okruženi, kad mislite da ste zabrljali u svemu što ste preduzeli – obratite se prijatelju u znaku Ribe, koji će razumeti vašu uznemirenost, nesigurnost i nestabilnost, a zatim će ih uzeti, spakovati i odložiti, kao da skidaju veš sa žice. Izgladiće nabore, poravnati ivice i pokazati vam da ne treba da se posipate pepelom i da tonete u samosažaljenje, jer ste sjajni takvi kakvi ste i potpuno ste opremljeni za svaki zadatak koji se nađe na vašem putu. A vi ćete onda dati sve od sebe, makar samo da ne razočarate nekog ko vidi ono najbolje u vama. 

Naslovna fotografija: instagram.com/emitaz

Brankica Milošević 

Comments