Svakako da vežbanje i fizička aktivnost nisu najbitnije stavke kada otpočne novogodišnja sezona i kada svi uživamo u hrani i piću. Međutim, da bismo se što lepše osećali uvek je potrebno izbalansirati uživanje sa pokojim čučnjem. Evo kako da ostanete aktivni za vreme praznika, a da se pritom na opterećujete vežbanjem.

Dobro se organizujte

Ovde ljudi najčešće prave grešku i sebi postavljaju ciljeve koje nije tako lako ispuniti. Uopšte nije potrebno da vežbate svakodnevno. Baš kao kada ste išli na odmor i vežbanje ste ostavili za period nakon povratka sa istog. Rutina vežbanja predviđena je za ostatak godine – ostatak koji ne uključuje odmore i prazničnu sezonu.

Neka vaš cilj u decembru bude da ste fizički aktivni. Iskoristite trenutke kada pada sneg, obucite se toplo i izađite da prošetate. Ili, pri odlasku na posao nemojte koristiti gradski prevoz već prošetajte. Šetanje je jednostavno uklopiti u svoje obaveze, jer se u vašem prenatrpanom rasporedu uvek može naći mesta za nekoliko koraka. Naš predlog je da, na primer, pozovete nekoga na klizanje! Iskoristite trenutak, jer je klizanje je moguće samo u toku zime, pa eto savršenog predloga za fizičku aktivnosti u toku praznične sezone!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @winternsnoow

Pijte dosta vode

Ovo toliko često čujete da ćete verovatno prevrtati očima. Ali, unos dovoljne količine vode je zaista od fundamentalne važnosti. Pogotovo u periodu slavlja. Svakako, možete se ugrejati i čašom kuvanog vina, ali, i u tom slučaju – ne zaboraviti na vodu. Voda takođe ubrzava proces varenja u želucu, tako da će vam pomoći u tome da što pre svarite novogodišnje kolačićekoje ste prethodno pojeli.

Comments