5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Živi se brzo, nema se vremena, problemi se nagomilavaju, a stres je uvek tu da pogorša situaciju. Ukoliko se osećate u opasnosti da izgubite kormilo za vaš život, recite “ne” stresu! Postoje jednostavne tehnike opuštanja koje vam u trenutku mogu doneti olakšanje. Mi vam nudimo one jednostavne i lake, sve u cilju da vam bude bolje. Možda stres jeste novi začin naših života, ali možemo protiv njega.

Samo polako

Ne možete da pronađete nešto što vam hitno treba? Imate problem koji, kao za inat, nikako ne može da se reši? Stručnjaci govore: samo polako! Kad smo nervozni, telo stvara hormone koji podižu nivo adrenalina u krvi, što još više pogoršava situaciju. Ukoliko se smirite i opustite, lakše i efikasnije ćete razmišljati.

Udahnite duboko i glava gore!

Ukoliko vam neko digne pritisak, a ne želite da prasnete na njega, pokušajte ovim jednostavnim savetom: udahnite duboko i izbrojte do deset, pre nego što uradite to što hoćete. Dignite glavu, ispravite ramena – jer time ćete pomoći svom telu u borbi protiv stresa. Ovo će vam razbistriti misli i sniziti pritisak, tako da ćete imati vremena da umirite svoju reakciju.

Načini da pobedite stres 1 Načini da pobedite stres

Udahni duboko i iskuliraj

Smej se, smej se i samo se smej

Ukoliko radite nešto što vam je teško, smejte se. Eksperimenti su pokazali da ljudi lakše podnose stresne situacije sa osmehom na licu, jer ih to ubeđuje da nije tako teško kao što su mislili.

Pomozite drugima u nevolji

Život je svima težak, ali ukoliko nekome pružite pomoć, možete bar na tren zaboraviti svoje probleme. Pomozite komšiji ili poznaniku, dajte humanitarnu pomoć i zaboravite na ono što vama donosi stres – čime ćete se najefikasnije boriti protiv njega.

Načini da pobedite stres 2 Načini da pobedite stres

Idite sa prijateljima na kafu, a stres ostavite kod kuće

Prijatelji – najbolji lek protiv stresa

Kada vam je svega preko glave i kad osećate da ne možete dalje, nazovite prijatelja ili najdražeg člana porodice. Dokazano je da ukoliko pričamo sa osobama koje nas čine srećnim, naše telo počinje da proizvodi veći broj hormona sreće, čime se bori protiv neugodnih posledica stresa. Zato, telefon u ruke i pozovite prijatelje na kafu.

Izvor fotografija: tumblr.com


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice