Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

Naučno je dokazano – starenje je levelovanje! Sa godinama, unapređuješ sebe, postaješ pametnija i zdravija, a i seks je sve bolji.

Dakle, obrati pažnju na prednosti starenja – tvoj mozak je razvijeniji nego u vreme kad si imala 25 godina, pa ćeš brzo uvideti prednosti držanja pažnje na prednostima.

Manja sklonost glavoboljama – skonost migrenama se smanjuje nakon tridesete godine. Ređe se javljaju i kraće traju u narednim decenijama. Žene inače češće pate od migrene, za šta su “krivi” hormoni, kažu stručnjaci. Sa ulaskom u predklimakterične promene i menopauzu, nivo estrogena se smanjuje, a zatim i ustaljuje, pa se to povezuje sa pozitivnim uticajem na problem sa migrenom.

Manja osetljivost na viruse – u sezoni gripa i virusa, dok svi mlađi oko tebe šmrču i padaju pod temperaturom (školska omladina naročito, a to si već primetila i sama, ako imaš decu), ti ništa. Počinješ da veruješ da te virusi zaobilaze zbog nekih supermoći. Radi se o tome da je tvoj organizam razvio više antitela, odnosno, tvoja bela krvna zrnca su efikasnija u borbi protiv virusa i infekcija. Zato možeš da neguješ bolesnu decu, a da se sama ne razboliš. Deca se u školskom uzrastu razboljevaju od sezonskih virusa i do osam puta godišnje, dok odrasli podlegnu svega dva ili tri puta godišnje.

Zubi su manje osetljivi – sa godinama, zubne komore koje sadrže arterije, živce i vene postaju manje osetljive, jer prolaze kroz kalcifikaciju. Iz tog razloga, biće manje osetljivi na promenu temperature (sladoled, vruća supa), ali to ne znači da su postali imuni na kvarenje. Dobra stvar je i što su ti umnjaci već izrasli – ta muka je iza tebe.

Editors choice