Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Nekim ponašanjima i lošim navikama možemo da zaprljamo svoju auru i da umanjimo i sputamo energetski protok. A kad energija ne teče i kruži neometano, onda su i naši uvidi ograničeni i realnost iskrivljena – svest nema odgovarajuću hranu i podsticaj.

Stalno smo izloženi uticaju loše energije

Loša energija dolazi od ljudi, mesta i situacija, a ako živimo sa ljudima koji zrače negativnom energijom, na mestu koje ima lošu energiju, mi smo stalno izloženi njenom dejstvu. Pod tim uticajem i nesvesno podižemo štitove, ograđujemo se i isključujemo, kako bismo mogli da funkcionišemo, a kad smo neprekidno u situacijama izloženosti lošoj energiji, onda naviknemo da živimo sa tim štitovima – nikad ih ne spuštamo i naše funkcionisanje se sužava, naša lična energija je sputana i umanjena i ne uspevamo da izrazimo sebe i pronađemo zadovoljstvo ni u jednom životnom aspektu.

Izgubili smo vezu sa prirodom

Svi saveti o tome kako da se opustimo i relaksiramo, bilo da dolaze od lekara, psihologa, trenera, astrologa – preporučuju nam, pored ostalog, da provodimo vreme na svežem vazduhu, šetamo po prirodi, udaljimo se od urbanog okruženja i savremene tehnologije. Osim što šetnja prirodom opušta nerve, ona omogućava bolji dotok krvi u mozak, a to poboljšava koncentraciju i smanjuje nivo kortizola, hormona stresa. Boravak u prirodi je za ljude kao priključivanje na punjač za elektronske uređaje – dobijamo energiju koja podstiče naše telo, naš um i naš duh.

Editors choice