Ne pokušavamo da se oslobodimo stresa

Svi smo pod stresom, takav je savremen način života – pritisnuti smo rokovima, obavezama, zahtevima koje sebi postavljamo da budemo na visini profesionalno, lično i privatno. Nastojeći da ispunimo sve te standarde, narušavamo svoje zdravlje, jer stres prouzrokuje hormonski disbalans i razne druge fizičke i psihičke tegobe. Kada smo najopterećeniji, treba da se postaramo da odvojimo vreme za odmor i šetnju u prirodi.

Nezdravi stilovi života

Kasno ležemo, malo spavamo, pušimo, ne vodimo računa o ishrani i fizičkoj aktivnosti, pijemo lekove, koristimo alkohol i droge. Sve to zamagljuje našu auru, blokira protok energije i ometa nas u doživljavanju stvarnosti i razvijanju svesti.

Nismo uzemljeni

Duhovni svet ne možemo dosegnuti, odnosno, integrisati u svoj život, ukoliko nismo uzemljeni, ukorenjeni. Poznavaoci energije ističu da je potrebno da naša korenska čakra bude otvorena, a to je ono što doživljavamo kao stabilnost, preovladavanje zdravog razuma, svest o sebi i svom mestu u svetu i sopstvenom životu. Nošenje nekih kristala i korišćenje mentalnih tehnika i medicaja, mogu nam pomoći da razvijemo korensku čakru i da se uzemljimo, kako bismo postigli duhovni razvoj i podigli nivo svoje svesnosti.

Izvor fotografija: instagram.com/whiskyouth

Brankica Milošević

Comments