#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Nagramak

Nagramak

U Tarinom belom carstvu nalazi se skijalište Nagramak. Na toj nevelikoj površini postoji jedna jedina kafanica. U njoj su poređani stolovi prekriveni kariranim stolnjacima – neki su baš veliki, a neki jedva da zauzimaju prostor “dva sa dva”. Cene onoga što možete da popijete i pojedete više su nego pristupačne. Nema “modernih” jela, samo ona klasična – srpska. Naravno, možete da popijete i pravu tursku kafu. Specijalitet kuće je kuvano vino, koje se pije u jednom cugu, jer je toliko slatko i pitko. Unutar kafanice sve vrvi od turista koji su došli da isprobaju stazu za skijanje i provere kakav je pogled sa ove visine. Upoznaćete ljubaznu konobaricu punu raznih životnih priča. Jedna od njih je i kako je skijalište dobilo naziv.

taksi Nagramak

Ako vas mrzi da pešačite, uzmite taksi

Meštani ovog mesta, njih dvadesetoro, godinama nisu mogli da žive od turizma. Uglavnom su prodavali šumu i tako izdržavali porodice. Nije bilo merne jedinice za količinu posečene šume već se ona merila u kilogramima (jedan naramak drveta težak je oko 70 kg). Kada bi se kupci “pogađali” oko cene, prodavci bi govorili: “Nećemo, valjda, meriti drva na gram.” “Hoćemo, hoćemo”, odgovarali bi zainteresovani ljudi. I tako nastade ime skijališta. Da biste došli do njega, “naoružajte” se dobrim raspoloženjem, pa pravac na vrh od 1,300 metara. U prethodnom tekstu opisali smo smeštaj u vikend-naselju koje pleni zbog niskih drvenih planinskih kućica koje mirišu na studen.

E pa, od tog naselja idete jedinom stazom, duž jelove šume, koja će vas dovesti do raskrsnice na kojoj se račvaju dva puta: jedan za Zaovinsko jezero i drugi, ka skijalištu. Taj put je neobičan. Ide se uzbrdo, a prvo naseljeno mesto ima i svoje ime: Sokolovići. Celo mesto u vlasništvu je samo jedne porodice. U ovom kraju takvih zaseoka ima otprilike četrdesetak i svako je naslovljeno po nečijem prezimenu. Idete, penjete se, idete po cik-cak putanji i na kraju “planinarenja” dolazite ispred ušuškanog skijališta koje je tek počelo da se razvija u turistički objekat. Atmosfera u kafani, čist vazduh koji struji ovim podnebljem, kao i debeli pokrivač snega, čine da na Tari ne razmišljate mnogo. Takav osećaj pleni i ne da vam mira.


Biljana Dimčić je diplomirani politikolog za novinarstvo i komunikologiju. Naučila je mnogo toga na Fakultetu politickih nauka i isti bi upisala ponovo. Odnosi s javnošću su joj strast. Veruje da politika i moda imaju nešto zajedničko. Fakultet informacionih tehnologija, gde je radila kao PR menadžer,  ostao u lepom sećanju. Internet je mnogo stvari, ali i revolucionarna pojava modernog doba. Ne voli površnost, misteriozna u svojoj suštini, prema njenom mišljenju – stil je sve.

Editors choice