Nedelja mode u Parizu je počela burno, ali kako vreme prolazi, strasti se stišavaju, a mi dobijamo nove lepe uspomene iz francuske prestonice. Balenciaga, Haider Ackermann, Issey Miyake, Balmain, Dior, samo su neke od revija koje su se istakle tokom prethodnih nedelju dana, a koje su nam na zanimljiv način prezentovale trendove za predstojeću SS20 sezonu, ali i neko novo viđenje mode samih dizajnera, budući da ekološki zahtevi ne prestaju da potresaju celokupnu industriju.

Ukoliko bismo po strani ostavili ovakve “teške teme”, jer, realno, mi kao pojedinci ne možemo da uradimo toliko toga po pitanju “zelenije” mode (osim da naravno promenimo neke svoje izbore i odluke), ostao bi nam jedan i te kako lep segment nedelja mode kom se uvek radujemo naročito zato što govorimo o Parizu, gradu verovatno najbolje stilizovanih žena, a to je street style. Oslobođen pravila i briga, pariski “ulični” stil je bezbrižan, ležeran, jednostavan i šik i nekako uliva nadu da će moda ipak ostati to što jeste – način da iskažemo ono što jesmo i u šta verujemo, bez obzira na to šta je to tačno.

Upravo zato, ulice (modne) prestonice Francuske ponudile su nam zaista mnogo toga sa čim možemo da se poistovetimo, što možemo da uklopimo u svoj svakodnevni stil i prilagodimo sebi. Boho elementi su bili i više nego prisutni, i to u vidu komada od prevrnute kože sa mnogo resa u prepoznatljivim braon, bež i zemljanim tonovima, a sličan vajb je primećen i u svedenijim i ne tako “očigledno boho” kombinacijama koje su kao inspiraciju iskoristile jedan od najpopularnijih stilova još od početka 20. veka.

Print je obeležio i pariska street style izdanja jer kako to mislimo da trendseterke izignorišu trend koji već neko vreme unazad i dalje ne prolazi! Ukoliko govorimo o animal printu, snake print je bio primaran izbor i kombinovao se uz jednobojne, basic komade, dok su one najsmelije uz njega ponele i nešto upadljviiji print à la Versace. To be (bold) or not to be – izbor je na tebi!

Comments